نوشته شده توسط : HPC

تمام فعالیت های خودرو از زمان روشن کردن تا توقف به بنزین نیاز دارد. بنابراین میزان مصرف بنزین عامل مهمی در تعیین وضعیت سلامت خودرو و قطعات مختلف موتور به شمار می رود. اما توجه داشته باشید که در فصول گرم سال به دلیل دمای بالای هوا و شدت تابش خورشید ممکن است مقدار کمی از سوخت تبخیر شود و شما گمان کنید که اتومبیلتان در زمان توقف و پارک نیز بنزین مصرف می کند! حال برای آن که بدانیم برای اندازه گیری مصرف سوخت چه باید کرد و چه چه عواملی سبب افزایش مصرف سوخت می شود، توصیه می کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

 

نکاتی درباره مصرف بنزین خودرو

در بسیاری از کشورها میزان مصرف سوخت بر اساس مقدار بنزین یا گازوئیلی که در هر ۱۰۰ کیلومتر می سوزد، تعیین می شود. این عدد به شرایط رانندگی بستگی داشته و بر این اساس متغیر است. به عنوان مثال پیمودن ۱۰۰ کیلومتر خارج از شهر نسبت به طی کردن همین مسافت داخل شهر به سوخت کمتری نیاز دارد. توقف در ترافیک، تعویض مکرر دنده، تغییر سرعت رانندگی و … در مقدار سوختی که هنگام رانندگی مصرف می شود، موثر است.

 

چطور میزان مصرف سوخت خودرو را اندازه بگیریم؟

جهت اندازه گیری سوخت مصرفی وسیله نقلیه خود طبق مراحل زیر عمل کنید:

• اولین مسئله خالی شدن کامل باک بنزین است؛ بنابراین صبر کنید تا نشانگر بنزین به نقطه E برسد.

• سپس عدد کیلومترشمار را یادداشت کنید.

• باک بنزین را پر کرده و مانند روزهای قبل از وسیله نقلیه تان استفاده کنید.

• وقتی مصرف سوخت به صفر رسید مجددا عدد کیلومترشمار را بررسی و یادداشت کنید.

• حال باید عدد جدید را از عدد اولیه کم کنید.

• مقدار بنزین موجود در باک بر حسب لیتر را به عددی که در مرحله قبل به دست آورید تقسیم کرده و حاصل را در ۱۰۰ ضرب کنید.

• عددی که حاصل می شود، میزان مصرف سوخت خودرو شما به ازای پیمایش هر ۱۰۰ کیلومتر مسیر خواهد بود.

 

مصرف سوخت ترکیبی چیست؟

همان طور که اشاره شد، شرایط و حالات مختلف رانندگی بر میزان سوخت مصرفی تاثیرگذار است؛ بنابراین برای آن که بتوانید عدد دقیق تری از مقدار بنزینی که می سوزد به دست آورید باید در آن را در سه حالت زیر اندازه گیری کنید:

• رانندگی در شلوغی و ترافیک سنگین

• رانندگی در جاده و خارج از شهر

• رانندگی در داخل شهر

حال باید از این سه عدد میانگین بگیرید تا مصرف سوخت ترکیبی خودروتان به دست آید.
این عدد را با عددی که به عنوان میزان مصرف سوخت اتومبیلتان در دفترچه راهنما قید شده مقایسه کنید؛ اگر عددی که شما محاسبه کردید از مقدار درج شده در دفترچه راهنما بیشتر بود به این معنا است که مصرف سوخت وسیله نقلیه شما از حد استاندارد بیشتر است و حتما نقص و ایرادی در آن وجود دارد.

 

دلایل افزایش مصرف بنزین

مسئله مصرف سوخت خودرو نکته ای است که به دغدغه بسیاری از رانندگان تبدیل شده است؛ عوامل متعددی سبب افزایش مصرف سوخت می شوند که در ادامه به بررسی آن ها و راه های کاهش مصرف سوخت می پردازیم:

 

۱. سردی هوا و استفاده از زنجیر چرخ

افزایش حدود ۱۰ درصدی مصرف سوخت در فصل زمستان امری طبیعی است؛ موتور برای راه اندازی در سرما به انرژی بیشتری نیاز داشته و استفاده از زنجیر چرخ یا لاستیک زمستانی نیز به دلیل افزایش اصطکاک سبب بالا رفتن مصرف سوخت می شود. استفاده از بخاری و کم شدن باد لاستیک ها از دیگر عواملی است که بر افزایش مصرف سوخت خودرو در زمستان موثر است.

 

۲. تنظیم نبودن موتور خودرو

اگر مدتی است که متوجه افزایش مصرف سوخت خودروتان شده اید، توصیه می شود حتما وضعیت موتور را بررسی کنید. تنظیم نبودن موتور از جمله مواردی است که می تواند به افزایش مصرف سوخت منجر شود. ایراداتی که به بخش های مختلف موتور و محفظه احتراق خودرو مربوط می شوند از درجه اهمیت بالایی برخوردار بوده و بر طرف کردن آن را باید در اولویت قرار دهید. تنظیم نبودن موتور و افزایش مصرف سوخت به قدری مسئله مهمی است که در صورتی که رفع نشود معاینه فنی به خودرو تعلق نخواد گرفت.

 

چطور میزان مصرف سوخت خودرو را اندازه بگیریم؟

 

۳. رانندگی با سرعت بالا

یکی دیگر از پارامترهایی که بر مصرف سوخت اتومبیل تاثیر می گذارد، سرعت رانندگی است. رعایت سرعت مناسب به کاهش مصرف سوخت کمک کرده و ایمنی راننده و سرنشینان را نیز تامین می کند. حین انجام حرکت های نمایشی با ۸ کیلومتر بر ساعت افزایش سرعت، حدود ۷ تا ۸ درصد مصرف سوخت بیشتر می شود.

 

۴. خاموش نکردن خودرو در توقف‌‌های طولانی

در توقف های طولانی حتما خودروتان را خاموش کنید تا از اتلاف سوخت جلوگیری نمایید. روشن ماندن ماشین در حالی که حرکتی نمی کند، تنها موجب افزایش مصرف بنزین و استهلاک بیشتر قطعات موتور می شود. امروزه در برخی خودروها سیستم استاپ استارت (stop start) به طور خودکار اتومبیل را حین توقف خاموش می کند.

 

۵. تنظیم نبودن فرمان خودرو

مسئله دیگری که بر مصرف سوخت تاثیر می گذارد، تنظیم نبودن فرمان است؛ کنترل خودرویی که فرمان آن نامیزان است دشوار بوده و رانندگی با چنین شرایطی در معابر ناهموار سبب افزایش حدود ۱۰ درصدی مصرف سوخت می شود. برای تشخیص تنظیم نبودن فرمان باید فرمان اتومبیل را مستقیم نگه دارید و مسیر حرکت خودرو را بررسی کنید؛ اگر حرکت مستقیم نبوده و به اطراف متمایل شد یعنی فرمان نامیزان است و باید فورا به این مشکل رسیدگی شود.

 

۶. ترمزگیری یا شتاب‌گیری ناگهانی

ترمز کردن ناگهانی یا افزایش شتاب غیر اصولی شوکی به موتور وارد کرده و مصرف سوخت را افزایش می دهد. کم و زیاد کردن مداوم سرعت حین رانندگی عامل دیگری است که به افزایش مصرف سوخت منجر می شود. بنابراین پیشنهاد می کنیم هنگام رانندگی در بزرگراه ها سیستم کروز را فعال کنید تا با سرعت ثابت رانندگی کرده و اگر گیربکس خودروتان دستی است، تا آن جا برایتان مقدور است با دنده بالا رانندگی کنید. به این ترتیب دور موتور و به دنبال آن مصرف سوخت کاهش پیدا می کند.

 

۷. مشکلات مربوط به درپوش باک بنزین

درپوش باک بنزین یکی دیگر از عوامل موثر بر میزان سوخت مصرف شده است؛ اگر درب باک معیوب باشد یا به طور کلی باک بنزین خودرو فاقد درپوش باشد، علاوه بر خروج بخار بنزین و آلودگی محیط زیست، افزایش مصرف سوخت را نیز در پی دارد. پس از انجام فرایند سوخت گیری از محکم بسته شدن درب باک مطمئن شوید. معمولا وجود مشکل در درپوش باک با روشن شدن چراغ چک مشخص می شود.

 

۸. وجود وسایل یا بار سنگین در خودرو

سنگین بودن خودرو مصرف سوخت را افزایش می دهد. تقربیا می توان گفت هر ۴۵ کیلوگرم بار، سبب افزایش ۱ تا ۲ درصدی مصرف سوخت وسیله نقلیه شما می شود. بنابراین حتما اقلام اضافه را از صندوق عقب اتومبیلتان خارج کنید.

 

۹. استفاده از روغن موتور نامناسب

استفاده از روغن موتور غیراستاندارد و نامناسب با مقداری کمتر یا بیشتر از اندازه توصیه شده، پارامتر دیگری است که افزایش مصرف سوخت را به دنبال دارد. از این رو توصیه جدی ما این است که از روغن موتور باکیفیت به مقدار استاندارد استفاده کنید.

 

۱۰. نگه‌داشتن پا روی پدال ترمز

یکی دیگر از عادات اشتباهی که به افزایش مصرف بنزین منجر می شود، نگه داشتن پا روی پدال ترمز حین توقف است. این کار می تواند تا ۳۵ درصد مصرف سوخت را بیشتر کند. علاوه بر آن، سبب فرسایش لنت ترمز نیز می شود. راهکار این مسئله قرار دادن خودرو در حالت خلاص و استفاده از ترمز دستی برای توقف است.

 

۱۱. پایین‌کشیدن شیشه‌ها

اگر با سرعتی بیش از ۸۰ کیلومتر بر ساعت در حرکت هستید، شیشه ها را پایین نکشید. این کار بر وضعیت آیرودینامیک خودرو اثر گذاشته و موجب افزایش مقاومت آن در برابر حرکت می شود. به این ترتیب میزان مصرف سوخت نیز بیشتر می شود.

 

۱۲. تعویض نکردن فیلتر هوا

فیلتر هوای خودرو باید به موقع تعویض شود. عدم انجام این کار به موتور فشار زیادی وارد کرده و مصرف سوخت را نیز افرایش می دهد. برای اطلاع از زمان مناسب تعویض این قطعه به اطلاعات مندرج در قسمت سرویس های دوره ای دفترچه راهنمای وسیله نقلیه تان مراجعه نمایید.

 

۱۳. رانندگی در مسیرهای شنی و خاکی

رانندگی در جاده های ناهموار فشار بیشتری به ماشین وارد کرده و به لحاظ زمانی هم بیشتر از جاده های صاف و دارای آسفالت مناسب طول می کشد. در نتیجه میزان سوخت بیشتری برای پیمایش مسیرهای شنی و خاکی مصرف می شود.

 

۱۴. نامناسب بودن فشار باد لاستیک

عامل تاثیرگذار بعدی در میزان مصرف سوخت خودرو فشار باد لاستیک بوده که مقدار مناسب آن روی برچسب رکاب حک شده است. البته در فصول سرد سال این عدد باید کمی کمتر از عدد برچسب رکاب باشد تا اصطکاک بیشتری بین لاستیک ها و سطح جاده ایجاد شود. در صورتی که لاستیک ها کم باد باشند یا دچار ساییدگی و فرسودگی شده باشند، ترمز گرفتن دشوار بوده و مصرف بنزین نیز بیشتر می شود.

 

۱۵. انجام ندادن سرویس دوره‌ای خودرو

سرویس دوره ای منظم خودرو از ضرورت و اهمیت بالایی برخوردار بوده و به بررسی راندمان موتور، کارایی قطعات و شناسایی اجزای فرسوده و معیوب کمک می کند. به این ترتیب اگر وجود ایرادی بر میزان مصرف سوخت اثر بگذارد، فورا متوجه خواهید شد. به عنوان مثال معیوب بودن سیستم تعلیق و تاثیر آن بر افزایش مصرف سوخت را تنها با انجام منظم سرویس دوره ای خواهید فهمید.

 

۱۶. استفاده زیاد از آپشن‌های خودرو

از آن جایی که انرژی مورد نیاز برای به کارگیری آپشن های خودرو از سوخت آن گرفته می شود، استفاده از آپشن ها نیز می تواند از عوامل بیشتر شدن مصرف سوخت به شمار رود. بنابراین تنها در مواقع نیاز از آپشن هایی چون گرمکن صندلی استفاده کنید.

 

جمع بندی

در این مطلب با ۱۶ مورد از متداول ترین عوامل موثر بر میزان مصرف سوخت خودرو آشنا شدید و دانستید که اگر با این مشکل مواجه شدید باید چه مواردی را بررسی نمایید. در برخی موارد وجود نقص و ایراد در یکی از قطعات سبب افزایش مصرف سوخت شده و گاهی نیز با انجام اقداماتی چون سرویس دوره ای به موقع یا توجه به میزان باری که با اتومبیلتان حمل می کنید می توانید از بروز این مشکل جلوگیری نمایید. پیشنهاد ما این است برای بررسی وضعیت وسیله نقلیه تان حتما به مراکز مجاز و نمایندگی های معتبر مراجعه کنید تا علاوه بر حفظ گارانتی، از عیب یابی و تعمیر اصولی ماشینتان مطمئن باشید. چنانچه از مهارت کافی برخوردار بوده و قصد دارید ایرادات ساده تر را شخصا برطرف سازید می توانید قطعات مورد نظر مانند صافی بنزین پژو ۴۰۵، پمپ و درجه داخل باک پژو ۴۰۵ جدید، لنت ترمز، سرپلوس ۲۰ خار گیربکسی پراید و.. را خودتان تهیه کرده و خودروتان را تعمیر نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 خرداد 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : HPC

جوش آوردن خودرو پدیده ای است که ممکن است برای هر خودرویی اتفاق بیفتد و موجب نگرانی و ترس راننده و سرنشینان شود. برای آن که بتوانید شرایط را مدیریت کنید لازم است بدانید چه اقداماتی را باید انجام دهید و از انجام چه کارهایی خودداری کنید. ناآگاهی افراد از این مشکل و اقدامات ضروری مواجهه با آن ممکن است خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد و صدمات جدی به اتومبیل شما وارد کند. از این رو توصیه می کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با اقداماتی که باید هنگام بروز این مشکل انجام دهید، آشنا شوید.

 

۱. رانندگی نکنید

اولین اقدامی که باید در صورت جوش آوردن خودرو انجام دهید، متوقف کردن آن است. اگر در چنین شرایطی به رانندگی و گاز دادن ادامه دهید، تحرک پیستون در سیلندر افزایش یافته و سبب افزایش دمای موتور می شود. همچنین در نظر داشته باشید که رانندگی با دنده سنگین و سرعت پایین نیز بی ضرر نبوده و فشار زیادی به موتور اتومبیل شما وارد می کند. بنابراین در صورت امکان با دنده آزاد حرکت کرده تا به محل مناسبی برای توقف برسید. سپس پارک کرده و سایر اقدامات لازم را انجام دهید.

 

۲. ماشین را خاموش نکنید

مسئله بعدی که برخی از رانندگان تازه کار و کم تجربه هنگام جوش آوردن ماشین به دلیل استرس زیاد رعایت نمی کنند، خاموش کردن فوری خودرو است. بر خلاف تصوری که ممکن است خیلی از افراد داشته باشند، این کار نه تنها به سلامت موتور کمکی نمی کند، بلکه سبب آسیب دیدن آن نیز می شود. اگر بلافاصله اتومبیل را خاموش کنید، گردش آب در رادیاتور متوقف شده و خنک شدن موتور با سرعت کمتری انجام می شود. علاوه بر آن با خاموش کردن موتور، پیستون ها در حالی که دمای بالایی دارند، متوقف می شوند و همین امر ممکن است به چسبیدن رنگ به دیواره سیلندر (جام کردن موتور) منجر شود. در نتیجه خودرو شما از کار افتاده و باید هزینه گزافی برای رفع این مشکل بپردازید.

 

اقداماتی که هنگام جوش آوردن خودرو نباید انجام داد

 

۳. درپوش رادیاتور را باز نکنید

اقدام اشتباه دیگری که بعضی افراد هنگام مواجه شدن با این مسئله انجام می دهند، باز کردن درپوش رادیاتور است. اگر قصد انجام این کار را دارید حتما احتیاط کرده و نکات ایمنی را رعایت کنید. دمای آب موجود درون رادیاتور اتومبیلی که در حال حرکت بوده بسیار بالاست. با برداشتن درب رادیاتور آب جوش و بخار متراکم آب با فشار خارج می شود. بنابراین پیشنهاد می کنیم حتما از پارچه بزرگی برای مراقبت از صورت و دست های خود استفاده کنید.
با قرار دادن دستمال تنظیف یا پارچه روی درپوش رادیاتور و تاب دادن آن خلاف جهت عقربه های ساعت، فاصله ای بین درب و رادیاتور ایجاد می شود که فضای مناسبی برای خروج آب جوش درون رادیاتور است. به این ترتیب بدون آن که صدمه ای به دست ها یا صورتتان وارد شود، بخار و آب داغ درون رادیاتور با زاویه مناسبی خارج می شود.
برای باز کردن کامل درب رادیاتور و آب ریختن درون آن باید درپوش را به پایین فشار داده و در همان جهت بچرخانید.
یکی دیگر از نکات به ظاهر ساده اما بسیار موثری که به زودتر خنک شدن رادیاتور و کاهش دمای آب آن کمک می کند، ریختن آب روی دیواره رادیاتور است. پس از کاهش دمای آب می توانید درپوش را باز کرده و وضعیت را بررسی نمایید.

 

۴. روی موتور آب نریزید

درست است که ریختن آب روی رادیاتور مفید و کارساز بوده و به سریع تر حل شدن مشکل کمک می کند اما آب ریختن روی موتور صدمه جدی به آن وارد می کند. حساس بودن چدن استفاده شده در پوسته موتور به تغییرات ناگهانی دما و انبساط و انقباض های سریع و پیوسته ممکن است سبب ترک خوردن آن شود. از این رو توصیه جدی ما این است که حتما از انجام این کار اجتناب کنید.

 

جمع بندی

امیدواریم توصیه ها و نکاتی که در این مطلب به آن پرداختیم، به شما در مواجهه بهتر با مسئله جوش آوردن خودرو کمک کند. اکنون دیگر می دانید که در این شرایط بهتر است چه کارهایی را انجام داده و از انجام چه اقداماتی بپرهیزید. با این وجود ممکن است به دللایل مختلف، قطعه یا قطعاتی از وسیله نقلیه شما آسیب ببیند و نیاز به تعویض داشته باشد. تهیه لوازم یدکی اصل و با کیفیت چالشی است که همه دارندگان خودرو با آن روبرو می شوند و مراجعه به مراکز مجاز و یا خرید از فروشگاه های اینترنتی معتبر راهکاری برای این مسئله است. شما می توانید واشر سرسیلندر پراید، واشر سرسیلندر روآ، واشر سرسیلندر پیکان، یاتاقان ثابت پیکان، یاتاقان متحرک پیکان و … را از وب سایت شرکت اچ پی سی خریداری نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 خرداد 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : HPC

اصلی ترین دلیل آلودگی هوا به ویژه در شهرهای بزرگ و شلوغ، دودی خارج شده از اگزوز خودروها است. خروج دود بیش از حد از اگزوز بیانگر وجود ایراد فنی در اتومبیل است. بنابراین باید توجه ویژه ای به این مسئله داشت چرا که علت یابی و رسیدگی به موقع به این مشکل می تواند در کاهش هزینه سوخت و تعمیر و نگهداری ماشین بسیار تاثیرگذار باشد. دود خروجی از اگزوز بسته به شرایط و وضعیت خودرو رنگ های متفاوتی داشته و هر رنگ بیانگر ایراد و نقص مشخصی است. در این مقاله قصد داریم انواع دودهای اگزوز و علت تولید آن ها را به طور دقیق بررسی کنیم:

 

انواع دود خروجی از اگزوز تومبیل

خروج دود آبی اگزوز

دود آبی که اغلب در اتومبیل های قدیمی با کارکرد بالا مشاهده می شود، نشان دهنده مشکل روغن سوزی است. این مسئله در اثر فرسودگی یا شکستگی مهر و موم و گاید سوپاپ یا رینگ پیستون رخ داده و موجب نشت روغن و روان کننده ها به محفظه احتراق می شود. از دیگر دلایل خروج دود آبی، وجود روغن موتور بیشتر از مقدار نرمال و استاندارد است. همچنین ایراد در سوپاپ می تواند سبب تولید دود آبی شود؛ اگر با فشار پدال گاز و بالا رفتن دور موتور، دود متوقف می شود، احتمالا باید سوپاپ را عامل این مشکل دانست.
اگر دود آبی دائمی بوده و با افزایش شتاب خودرو بیشتر شود، یعنی رینگ پیستون یا متعلقات تنه سیلندر و سرسیلندر خراب شده است. در این حالت باید سطح روغن موتور را بررسی کرده و در صورتی که مقدار روغن کم است، آن را تا اندازه استاندارد افزایش دهید. معیوب شدن واشر پره های توربوشارژر نیز علت خروج دود آبی از این نوع اتومبیل ها است. واشر خراب باعث می شود روغن از راه این پره ها وارد اگزوز شده و به دلیل بالا بودن دمای اگزوز بسوزد.
متاسفانه برطرف کردن عللی که سبب تولید دود آبی می شود، کاری بسیار پر هزینه است؛ زیرا معمولا برخی از قطعات داخلی خودرو باید تعویض شوند. برای جلوگیری از بروز این مشکل توصیه می شود به طور مرتب سطح روغن موتور و میزان مصرف آن را بررسی کرده و سرویس های دوره ای را فراموش نکنید. چک شدن منظم قطعات متحرک موتور توسط مکانیک متخصص و باتجربه می توان از بروز مشکلات متعدد جلوگیری کند.

 

انواع دود خروجی از اگزوز تومبیل

 

خروج دود سفید اگزوز

حتما شما هم دود سفیدی که در هوای سرد و در لحظات ابتدایی روشن کردن اتومبیل از آن خارج می شود را مشاهده کرده اید. این دود در حقیقت همان بخار آبی است که به دلیل اختلاف دمای محیط و موتور (آب سوزی) تولید می شود. این نوع از دود سفید موقتی و عادی بوده و مشکل تلقی نمی شود. اما اگر با وجود گرم شدن موتور همچنان دود سفید خارج شود، می توان به این نتیجه رسید که نقصی در خودرو وجود دارد. این نقص می تواند به دلیل نشت مایع خنک کننده یا روغن هیدرولیک به درون موتور و سوختن آن رخ دهد.
تولید دود سفید در اثر سوختن ماده خنک کننده نشانه وجود نشتی در واشر سرسیلندر یا ترک خوردگی سرسیلندر است. فرسودگی واشر سرسیلندر سبب راه یافتن آب و روغن اطراف سیلندر به داخل آن شده و حجم زیادی از آب را وارد اگزوز می کند که در نهایت به تولید دود سفید منجر می شود. چنانچه دود سفید به دلیل سوختن روغن هیدرولیک تولید شده باشد، یعنی موتور روغن هیدرولیک گیربکس را به درون خود می کشد.

 

خروج دود سیاه اگزوز

اگر پس از گرم شدن موتور همچنان دود سیاه زیادی از اگزوز خارج شود، بدان معنا است که سوخت و هوا به درستی با هم ترکیب نشده و به طور ناقص می سوزند. این مسئله می تواند دلایل متعددی داشته باشد که برخی از آن ها عبارتند از: سوخت رسانی زیاد و کار نکردن سیستم جرقه زنی، نشتی انژکتورها، معیوب شدن سنسور اکسیژن، مسدود شدن مسیر هوای ورودی یا آلودگی فیلتر هوا. برای رفع مشکل سیستم جرقه زنی باید شمع ها و وایرها بررسی شوند. در اتومیبل های کاربراتوری احتمالا ساسات خودرو دچار مشکل شده و باید تعمیر یا تعویض شود. اگر مسیر هوای ورودی کیپ شده یا فیلتر هوا کثیف شده باشد، تعویض فیلتر هوا اولین و مهم ترین اقدامی است که باید انجام دهید.
به طور کلی اگر قصد خرید یا فروش خودرو دارید باید از سلامت آن مطمئن باشید تا در صورتی که خریدار هستید درگیر تعمیرات هزینه بر نشوید و در صورتی که فروشنده هستید، اتومبیلتان به راحتی فروش رود. چنانچه نقصی در اتومبیل وجود داشته و نیاز به خرید قطعاتی چون واشر سرسیلندر روآ، واشر سررسیلندر پیکان، واشر سرسیلندر پراید، شمع دو پلاتین، شمع سی ان جی و … داشتید می توانید به فروشگاه های اینترنتی قطعات یدکی خودرو یا مراکز معتبر فروش لوازم جانبی مراجعه کنید.



:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : HPC

حتما شما هم اتومبیل هایی که در کنار خیابان یا جاده توقف کرده و تلاش می کنند تا بخاری که از موتور خارج می شود را مهار کنند، دیده اید. در چنین شرایطی اصطلاحا موتور جوش آورده و آمپر آن بالا رفته است. در ادامه این مطلب ابتدا بررسی خواهیم کرد که بالا رفتن آمپر به چه معنا بوده و علل و نشانه های آن چیست؟ سپس تاثیر دمای مناسب و خنک کننده ها بر جلوگیری از بروز این مسئله را توضیح می دهیم.

 

بالا رفتن آمپر چیست؟

دمای موتور در حال کار بسیار بالا بوده و این دمای بالا ممکن است به اجزای موتور صدمه بزند. آب و مایع خنک کننده ای که در اطراف موتور وجود دارد با کمک رادیاتور به کاهش دمای موتور منجر می شود. بالا رفتن دمای آب به حدی که از خنک کردن موتور ناتوان باشد را بالا رفتن آمپر می گویند. اغلب در فصول گرم سال شاهد بروز این مشکل هستیم؛ با این وجود ممکن است گاهی اوقات در زمستان نیز این اتفاق رخ دهد.

 

نشانه‌های بالا رفتن آمپر

آشنایی با نشانه های بالا رفتن آمپر در شناسایی و عیب یابی به موقع مسئله کمک می کند. متداول ترین علائم بالا رفتن آمپر خودرو عبارتند از:

 

داغ بودن کاپوت خودرو

داغ شدن کاپوت و انتشار حرارت به بیرون زمانی که اتومبیل در حال کار است، امری طبیعی است. اما اگر این گرما بیش از حد باشد، احتمال می رود که ایرادی در موتور خودرو وجود داشته باشد. برای اطلاع از میزان حرارت موتور باید دست خود را روی کاپوت قرار دهید؛ در صورتی که مشکلی در موتور وجود داشته و کاپوت بیش از حد داغ شده باشد نمی توانید بیش از چند ثانیه دستتان را روی کاپوت نگه دارید.

 

بیرون آمدن دود و بخار از کاپوت

یکی دیگر از نشانه های بالا رفتن آمپر اتومبیل، خروج دود یا بخار از کاپوت است. بنابراین وقتی مشاهده کردید که موتور داغ شده و دود و بخار از کاپوت خارج می شود، باید فورا توقف کرده و خودرو را خاموش کنید. انتشار دود نشان می دهد که خنک کننده به نقطه جوش رسیده و همین مسئله می تواند موجب آسیب دیدن سیستم خنک کاری اتومبیل شود.

 

شنیدن صدا‌های نامتعارف از خودرو

سنسور دمای سیستم خنک کننده ترموستات و سوپاپ را تنظیم کرده، خنک کننده را به رادیاتور منتقل می کند و با این کار عملکرد موتور را بهبود می بخشد. به دلیل ارتباط مستقیمی که بین سوپاپ و سیستم خنک کننده وجود دارد، مسدود شدن سوپاپ می تواند به مسدود شدن سیستم خنک کننده و داغ شدن موتور منجر شود. این مسئله با تولید صدایی شبیه به کوبیده شدن در مشخص می شود.

 

استشمام بوی دود

بوی سوختگی که داخل کابین اتومبیل استشمام می شود، بیانگر داغ شدن بیش از حد موتور است. بالا رفتن دمای موتور سبب نرم شدن مهر و موم های لاستیکی، دریچه های پلاستیکی و قسمت هایی از رزین بین قطعات موتور و تولید دود می شود. از این رو بوی سوختگی را می توان رایج ترین مشخصه داغی موتور دانست.

 

کاهش قدرت موتور

داغ شدن موتور سبب کاهش قدرت آن می شود. اگر این کاهش قدرت با بوی نامطبوع یا صداهای غیر عادی همراه باشد، مشکل جدی بوده و باید برای رفع آن فورا به تعمیرگاه مراجعه کنید.

 

دمای مناسب موتور چقدر است؟

با گرم شدن موتور، دمای سطح پیستون به حدودا ۳۰۰ درجه و دمای دیواره سیلندر به ۱۵۰ درجه می رسد. با تبخیر هوای باقی مانده از مخلوط سوخت و هوا حین بسته شدن سوپاپ، مقداری از دمای پیستون و دیواره سیلندر جذب می شود. زمانی که مخلوط هوا و بنزین شروع به متراکم شدن می کند، دمای آن تا ۱۶۰ درجه بالا رفته و این دما را می توان دمای مناسبی برای موتور خودرو دانست.

 

دمای مناسب برای فصل سرد و فصل گرم

متخصصان معتقدند که دمای استاندارد موتور در فصول سرد سال باید بین ۹۰ تا ۱۰۴ درجه سانتی گراد و در فصول گرم حدود ۸۷ تا ۱۰۷ درجه سانتی گراد باشد.

 

تأثیر ضدیخ موجود در مایع خنک کننده بر جلوگیری از داغ کردن موتور

آب موجود درون رادیاتور به کمک هوایی که جریان دارد، خنک شده و به این ترتیب موجب خنک شدن موتور نیز می شود. ضد یخ مایعی است که از یخ زدن آب درون رادیاتور به ویژه در فصول سرد سال جلوگیری می کند. این مایع را نباید تنها به کار برد بلکه باید به آب اضافه کرد تا مایع خنک کننده یا ضدجوش به دست آید.

 

 

نشانه‌های بالا رفتن آمپر

 

دلایل بالا رفتن آمپر

علل گوناگونی برای بالا رفتن آمپر خوردرو وجود دارد؛ در ادامه برخی از رایج ترین دلایل بالا رفتن آمپر را بررسی خواهیم کرد:

 

خرابی سیستم خنک کننده خودرو

در اکثر مواقع خراب شدن سیستم خنک کننده سبب داغ شدن موتور و بالا رفتن آمپر خودرو می شود. در این سیستم مایع خنک کننده ای وجود دارد که مانع از گرم شدن موتور شده و قسمتی از محفظه احتراق که دمای آن ممکن است تا ۱۳۶۱ درجه سانتی گراد برسد را خنک می کند. بنابراین معیوب بودن سیستم خنک کننده می تواند به داغ شدن موتور منجر شود.

 

مشکلات رادیاتور

خنک کردن مایع خنک کننده وظیفه رادیاتور ماشین است. از این رو این قطعه از مهم ترین بخش های سیستم خنک کننده بوده که با خراب شدن آن ممکن است مایع خنک کننده به نقطه جوش رسیده و موتور داغ شود.

 

خرابی شیلنگ و تسمه

خرابی شلنگ و تسمه از دیگر علل بالا رفتن آمپر ماشین به شمار می رود. این قطعات از اجزای اصلی سیستم خنک کننده، تهویه و سیستم شارژ خودرو بوده که هر کدام نقش اساسی در خنک شدن موتور دارند. شلنگ ها وظیفه انتقال قدرت از موتور به لوازم جانبی مانند تهویه، سیستم شارژ و فن ها را بر عهده داشته و خنک کننده را به بخش های مختلف موتور می رسانند.

 

کم بودن روغن موتور

یکی دیگر از دلایل بالا رفتن آمپر ماشین، کم بودن روغن موتور است؛ این مایع اصطکاک بین قطعات موتور را کاهش داده و به این ترتیب دمای موتور را کنترل می کند. وظیفه اصلی روغن موتور، روان کردن قطعات و اجزای داخلی موتور بوده و به همین علت است که نشت و کاهش سطح روغن موتور، سبب افزایش اصطکاک بین قطعات و تولید گرمای بیش از حد شده و ممکن است به خرابی و آسیب موتور منجر شود.

 

خراب بودن ترموستات

قطعه دیگری که تاثیر مستقیم بر عملکرد موتور دارد، ترموستات خودرو است. این قطعه با تنظیم سیستم خنک کننده، مانع از گرم شدن بیش از حد موتور می شود. علاوه بر داغ شدن موتور، اگر دمای آن به طور نامنظم در نوسان بوده یا خنک کننده به بیرون نشت می کند نیز این احتمال وجود دارد که ترموستات خراب شده و فورا باید تعویض شود.

 

خراب شدن پمپ آب

مایع خنک کننده به کمک پمپ آب در سیستم خنک کننده در جریان است. این سیستم گرما را از موتور جذب کرده و پمپ آب توسط تسمه آن را به رادیاتور منتقل می کند. پس از جذب گرما توسط رادیاتور، این مایع مجددا به موتور بازگشته و این چرخه دائم تکرار می شود. حال اگر پمپ آب معیوب شده و نشتی داشته باشد یا دود از رادیاتور خارج شود، موتور داغ شده و آمپر بالا می رود.

 

هنگام بالا رفتن آمپر چه باید کنیم؟

بالا رفتن آمپر و جوش آوردن خودرو اتفاق رایجی است که برای بسیاری از اتومبیل ها ممکن است رخ دهد. اگر با این مسئله مواجه شدید، آرامش خود را حفظ کرده و به نکاتی که در ادامه به آن می پردازیم عمل کنید:

 

خودرو را کنار بزنید و موتور را بررسی کنید

اولین اقدامی که هنگام بروز این مشکل باید انجام دهید، توقف خودرو در مسیری ایمن و خلوت و خاموش کردن آن است. چرا که رانندگی در این شرایط خطرناک بوده و می تواند آسیب بیشتری به موتور وارد کند.

 

در صورت ضرورت به حرکت ادامه دهید

با وجود ضرورت توقف اتومبیل، اگر شرایط به گونه ای است که ناچار به ادامه حرکت هستید، حتما سرعت را کاهش داده و به آرامی رانندگی کنید. با این کار هوای خنک وارد موتور و دمای آن را کاهش می دهد. بنابراین تا زمانی که امکان توقف برایتان میسر شود، به همین صورت به حرکت ادامه دهید.

 

کولر را خاموش کنید

چنانچه آمپر ماشین بالا رفته و کولر خودرو روشن است، آن را خاموش کنید. این کار گرمای اضافی را از موتور دور می کند.

 

تمام شیشه‌های خودرو را باز کنید

نکته بعدی باز کردن کلیه شیشه های خودرو است؛ این کار نیز در خارج کردن گرما از ماشین تاثیر به سزایی دارد.

 

با امداد خودرو یا مکانیک آشنا تماس بگیرید

بالا رفتن آمپر مشکلی نیست که خود فرد بتواند به تنهایی آن را رفع کند. از این رو تماس با مکانیک متخصص و ماهر و کمک گرفتن از او مهم ترین اقدامی است که باید در این شرایط انجام دهید. با راهنمایی های این فرد می توانید موتور را خنک کرده تا او خود را به شما برساند.

 

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم به طور کامل به بررسی دلایل بالا رفتن آمپر و نشانه های بروز این مشکل بپردازیم. همچنین توضیح دادیم که وجود آب در این سیستم از آسیب رسیدن به قطعات به علت گرمای زیاد بوده و بالا رفتن دمای آب و عدم خنک کردن موتور را اصطلاحا بالا رفتن آمپر می گویند. از آن جایی که این مسئله عملکرد خودرو را مختل کرده و ادامه حرکت را متوقف می سازد، آشنایی با نشانه های بروز این مشکل در تشخیص و رسیدگی به موقع و جلوگیری از آسیب بیشتر به موتور بسیار موثر است. اگر قصد خرید انواع قطعات یدکی مانند ترموستات ۸۲ درجه پراید، ترموستات ۸۲ درجه پژو ۴۰۵، آفتامات دینام پراید انژکتوری، آفتامات دینام پیکان یوگسلاوی و … را دارید به فروشگاه اینترنتی اچ پی سی مراجعه کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 78
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : HPC

یکی از اصلی ترین اجزای خودرو که در رانندگی روان و راحت نقش موثری دارد، گیربکس خودرو است. روغن گیربکس یا سیال انتقال با روغنکاری بخش های مختلف گیربکس، به روانکاری و حرکت نرم اجزای آن کمک کرده و دمای گیربکس را نیز تنظیم می کند. گاهی اوقات با مشکل نشت این مایع مواجه می شوید که می تواند شروع مشکلات دیگر باشد. آشنایی با نشانه ها و دلایل روغن ریزی گیربکس در جلوگیری از بروز این مسئله موثر بوده و همچنین به تشخیص به موقع نشتی کمک می کند.

 

علت روغن‌ریزی گیربکس چیست؟

گیربکس خودرو سیستمی مکانیکی و در عین حال دقیق و مهندسی شده است که به مرور مستهلک و فرسوده شده و ممکن است دچار روغن ریزی شود. در ادامه مهم ترین علل روغن ریزی اتومبیل را بررسی خواهیم کرد؛ آشنایی با این موارد به شما در نگهداری صحیح و تعمیر گیربکس کمک می کند.

 

واشرها و عایق‌های فرسوده

واشرها و عایق های محفظه روغن گیربکس نیز مانند هر قطعه دیگر به مرور زمان فرسوده و معیوب می شوند و همین امر ممکن است به نشت روغن گیربکس منجر شود. با نگهداری مناسب و بررسی دوره ای خودرو می توانید مانع از خرابی واشرها شوید.

 

شل یا خراب شدن پیچ تخلیه

در قسمت زیرین خودرو پیچی قرار دارد که برای تعویض روغن گیربکس از آن استفاده می شود. این پیچ ممکن است در اثر ضربه شدید آسیب دیده یا با گذشت زمان فرسوده شود و موجب نشتی مایع سیال گیربکس گردد.

 

خرابی لوله‌های انتقال

شلنگ هایی وجود دارند که گیربکس را به رادیاتور یا کولر متصل می کنند. اگر این شلنگ ها دچار فرسودگی و ترک خوردگی شوند یا اتصلات آن ها شل شود، روغن گیربکس به بیرون نشت خواهد کرد.

 

نشتی مبدل گشتاور

مبدل گشتاور روغن را در سیستم پخش می کند. بنابراین وجود شکاف روی بدنه پمپ گشتاور یا صدمه دیدن یاتاقان های سوزن می تواند سبب نشت روغن گیربکس شود. تنها راه رفع این مشکل تعویض مبدل گشتاور خودرو است. این کار نیاز به تخصص و مهارت داشته و باید حتما توسط یک مکانیک باتجربه انجام شود.

 

گرمای بیش ‌از حد

یکی دیگر از دلایل نشت روغن گیربکس، گرمای بیش از حد اجزای آن است؛ گیربکس اجزای مختلفی دارد که به مرور و حین فعالیت موتور داغ می شوند. همچنین کم بودن روغن گیربکس نیز می تواند سبب گرم شدن اجزای گیربکس شود.

 

آسیب دیدن محفظه روغن

محفظه روغن گیربکس به گونه ای است که احتمال آسیب آن در اثر برخورد به مانع و رانندگی در جاده های ناهموار وجود دارد. اگر ترک و شکاف کوچک یا فرورفتگی روی این محفظه وجود داشته باشد هم ممکن است به نشت روغن منجر شود.

 

علائم روغن‌ریزی گیربکس

روغن ریزی گیربکس مسئله ای است که نباید به حال خود رها شود چرا که اگر ادامه پیدا کند ممکن است به خرابی گیربکس منجر شود. آشنایی با علائم بروز این مشکل می تواند در عیب یابی و تشخیص به موقع آن به شما کمک کند:

 

وجود مایع زیر خودرو

اگر ماشین خود را برای مدتی در جایی پارک کرده بودید و زیر آن مایع قرمز یا قهوه ای دیدید، می توان با اطمینان گفت که خودرو شما دچار نشتی روغن گیربکس شده است. روغن گیربکس به دلیل رنگ متفاوتی که نسبت به سایر مایعات خودرو دارد به راحتی قابل تشخیص است.

 

بوی سوختگی

همان طور که پیشتر نیز به آن اشاره شد، چنانچه گیربکس بیش از حد داغ شود احتمال روغن ریزی وجود دارد. بنابراین استشمام بوی عجیب و تند حین رانندگی یا پس از توقف خودرو را می توان نشانه ای برای نشتی روغن گیربکس دانست.

 

لرزش گیربکس

یکی دیگر از علائم نشتی روغن گیربکس، لرزش گیربکس است. اگر مایع درون محفظه گیربکس از مقدار معمول آن کمتر باشد، ممکن است دور موتور بدون گاز دادن افزایش یابد که مسئله خطرناکی بوده و باید خیلی زود به آن رسیدگی شود.

 

شنیده‌شدن صداهای غیرمعمول

صداهای غیر معمولی که هنگام تعویض دنده شنیده می شود نیز می تواند نشانه نشت مایع گیربکس باشد. خروج روغن گیربکس سبب افزایش اصطکاک و فشار بر اجزای آن شده و صداهایی مانند کوبیدن و ساییدن تولید می کند.

 

چراغ‌های هشدار

در بسیاری از اتومبیل های امروزی و مدرن سنسورهایی وجود دارد سطح مایع گیربکس و مشکلات مربوط به آن را شناسایی می کند. روشن شدن چراغ چک خودرو بیانگر وجود مشکل در این بخش است.

 

رفع مشکل روغن‌ریزی گیربکس

 

رفع مشکل روغن‌ریزی گیربکس

پس از عیب یابی و تشخیص مشکل نشت مایع گیربکس باید در اولین فرصت نسبت به رفع این مسئله اقدام کنید. راهکارهای مختلفی برای بر طرف کردن این مسئله وجود دارد که استفاده از آن ها به میزان نشتی گیربکس و تخصص شما در تعمیر خودرو بستگی دارد.

 

راهکارهای رفع نشتی روغن گیربکس (قابل‌ انجام توسط شما)

تعویض واشر

گاهی اوقات نشتی به دلیل فرسودگی واشرها اتفاق می افتد؛ در چنین شرایطی با تعویض واشر می توانید مشکل را برطرف کنید. برای این کار ابتدا باید روغن گیربکس را تخلیه کرده و واشر کهنه را با واشر جدید جایگزین نمایید. صحیح چرخاندن پیچ های مخزن تخلیه و استفاده از روغن گیربکس مناسب از جمله نکاتی است که باید به آن توجه کنید. همچنین باید توضیحات و دستورالعمل شرکت خودروسازی درباره تنظیمات گشتاور را در نظر بگیرید.

 

سفت کردن قطعات شل

در برخی موارد علت نشتی روغن، شل بودن خطوط یا کانکتورهای انتقال است. به این ترتیب با سفت کردن اتصالات و اجزای شل می توانید روغن ریزی را متوقف کنید. البته به این نکته نیز دقت داشته باشید که سفت کردن بیش از حد قطعات ممکن است به آسیب دیدن آن ها منجر شود.

 

راهکار رفع نشتی روغن گیربکس (قابل‌ انجام توسط متخصصان خودرو)

سرویس گیربکس

چنانچه روغن ریزی گیربکس به سادگی رفع نشود، لازم است به مکانیک متخصص مرجعه کرده تا گیربکس اتومبیل شما را سرویس کند. از جمله اقداماتی که برای حل مشکل نشتی مایع گیربکس انجام می شود می توان به تخلیه روغن گیربکس، تعویض فیلتر، واشرها و عایق ها و استفاده از روغن گیربکس جدید و مناسب اشاره کرد.

 

تعویض کامل گیربکس

اگر نشتی و آسیب دیدگی گیربکس بسیار شدید باشد، تنها راهکار آن تعویض کامل گیربکس خواهد بود. اگر چه این روش هزینه زیادی دارد اما تنها راهی است که می تواند عملکرد صحیح گیربکس را تضمین کند.

 

نشت روغن گیربکس چه خطراتی دارد؟

روغن گیربکس موجب کاهش اصطکاک و خنک شدن قطعات گیربکس می شود؛ بنابراین نشتی مایع گیربکس مشکلات بسیاری را در عملکرد خودرو به وجود می آورد. نشت روغن و کاهش آن به میزانی که برای خنک کردن قطعات کافی نباشد، گرم شدن گیربکس و صدمه دیدن سایر قطعات و اجزای اتومبیل را به دنبال داشته و تعمیر این قطعات نیز هزینه گزافی را به شما تحمیل خواهد کرد. از دیگر خطرات نشت مایع گیربکس کاهش ایمنی است که به دنبال سخت شدن کنترل خودرو احتمال وقوع تصادف را بالا میبرد.
نشت مایع گیربکس یکی از مشکلات جدی و مهمی است که ممکن است برای هر خودرویی اتفاق بیفتد. بنابراین رعایت نکات مهم و پیشگیرانه به ویژه بررسی مداوم روغن گیربکس و مخزن آن به جلوگیری از بروز خطرات یاد شده کمک می کند.

 

نکاتی برای جلوگیری از روغن‌ریزی گیربکس

در ادامه برخی از اقداماتی که مانع از نشت روغن گیربکس می شود را بررسی خواهیم کرد. با انجام این موارد از نشت مایع گیربکس جلوگیری کرده و موجب افزایش طول عمر گیربکس و عملکرد مناسب و روان این سیستم خواهید شد.

 سرویس‌های دوره‌ای خودرو را انجام دهید: تعویض مرتب روغن گیربکس، تعویض فیلترها و بررسی کلی اتومبیل از جمله اقداماتی است که در سرویس دوره ای باید انجام شود.

• نشتی‌ها را بررسی کنید: برای آن که بتوانید نشتی مایع انتقال را به موقع تشخیص داده و مانع از بروز مشکلات جدی تر شوید، همواره زیر خودروتان را بررسی کنید تا در صورت مشاهده کوچک ترین نشانه نشتی نسبت به رفع آن اقدام نمایید.

• اجازه ندهید خودرو بیش‌ازحد گرم شود: یکی دیگر از کارهایی که باید برای پیشگیری از خرابی گیربکس باید انجام دهید، استفاده از خودرو در محدوده دمایی توصیه شده است. به این ترتیب باید به کافی بودن روغن گیربکس و عملکرد صحیح سیستم خنک کاری توجه داشته باشید.

 تعویض روان دنده: تفاوتی ندارد که خودرو شما دارای گیربکس دستی یا اتوماتیک است؛ به هر حال باید دنده را به شکل نرم و ملایم عوض کنید تا فشار بیش از حد به سیستم انتقال قدرت اتومبیل وارد نشود.

• انتخاب دنده مناسب: متناسب با سرعت و شرایط رانندگی تان از دنده مناسب استفاده کنید تا فشار بی مورد به گیربکس خودرو وارد نشود.

• نظارت بر سطوح سیالات: بررسی مداوم سطح مایع انتقال با استفاده از میله اندازه گیری از دیگر اقداماتی است که برای جلوگیری از آسیب دیدن گیربکس باید انجام دهید. در صورتی که مقدار روغن گیربکس از میزان استاندارد کمتر است، حتما مخزن را پر کنید. دقت داشته باشید که حتما مقدار مایع گیربکس بیش از حد مجاز نباشد چرا که ممکن است سبب مشکلات فشار یا نشتی شود.

• محافظت در برابر خطرات جاده: رانندگی بااحتیاط نیز مورد دیگری است که به حفظ سلامت گیربکس کمک می کند. برخورد با مانع به محفظه روغن گیربکس و خطوط انتقال مایع صدمه خواهد زد.

نکات ذکر شده از مهم ترین اقدامات پیشگیرانه ای است که با رعایت آن ها می توانید نشت روغن گیربکس را به حداقل برسانید. سرویس دوره ای و نگهداری صحیح نیز تاثیر به سزایی در جلوگیری بروز مشکلات مختلف در سیستم انتقال قدرت اتومبیل داشته و علاوه بر کاهش هزینه های تعمیر و تعویض قطعات، ایمنی هنگام رانندگی را افزایش می دهد.

 

جمع بندی

همان طور که ابتدای این مطلب به آن اشاره شد، روغن ریزی گیربکس مسئله ای مهم و جدی بوده که می تواند بر کیفیت رانندگی تاثیر گذاشته و ایمنی سرنشینان را به خطر بیندازد. بررسی مداوم و منظم، رانندگی محتاطانه و ایمن و توجه به میزان مایعات موجود در خودرو به منظور جلوگیری از اتفاقات ناگوار و پرهزینه بسیار حائز اهمیت است. به در نظر گرفتن نکات مطرح شده در این مقاله می توانید سلامت قطعات و طول عمر اجزای مختلف اتومبیلتان را افزایش داده و همچنین عملکرد بهتری از آن انتظار داشته باشید. با این وجود اگر ناچار به تعویض قطعاتی چون پلوس و سرپلوس شدید می توانید سرپلوس ۱۹ خار ساده پراید، سرپلوس ۲۲ خار ABS پژو ۴۰۵، سه شاخه پلوس ۲۰ خار پراید و سایر قطعات گیربکسی را از فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی HPC تهیه کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : HPC

آیا تا به حال حین حرکت صدای جیر جیر شنیده اید؟ به گوش رسیدن این صدا در زمان حرکت نشانه وجود مشکل در اتومبیل بوده و می تواند سبب نگرانی راننده و سرنشینان خودرو شود. در این مقاله علل ایجاد صدای جیر جیر و روش های رفع این مشکل را بررسی می کنیم. بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با این مسئله آشنا شده و ایمن بمانید.

 

۱. ایراد در کمک فنرها یا سیستم تعلیق ماشین

یکی از دلایل جیر جیر کردن ماشین معیوب بودن فنربندی یا سیستم تعلیق خودرو است؛ این سیستم با جذب ارتعاشات و ضربه هایی که به دلیل پستی و بلندی جاده، وجود دست انداز و چاله در مسیر و … وارد می شود، سبب ایجاد سواری نرم در اتومبیل شده و راحتی سرنشینان را به دنبال دارد. سیستم تعلیق شامل دو قطعه فلزی و یک قطعه پلاستیکی است که باید به طور مرتب روغن کاری شوند. اگر هنگام عبور از دست اندازها صدای جیر جیر به گوشتان می رسد، احتمالا پیچ نگهدارنده کمک فنرها شل شده است. جداکننده های لاستیکی که بین فنرها و کمک فنرها قرار دارند نیز ممکن است عامل ایجاد صداهای غیر عادی باشند.
برای رفع این مشکل می توانید قسمت های مختلف را روغن کاری کرده، بلبرینگ گریس دو طرف جداکننده را پر کرده، گریس پمپ را روی اتصالات توپ قرار داده و اتصالات را بررسی کنید. اگر با وجود انجام این اقدامات همچنان صدای جیر جیر قطع نشد، فنربندی فرسوده شده و نیاز به تعویض دارد.

 

۲. لغزش تسمه تایم

تسمه تایم میل لنگ و میل بادامک را در یک راستا نگه می دارد؛ گاهی اوقات صدای جیر جیر از اطراف این قطعه به گوش می رسد که علت آن ممکن است نصب نامناسب، فرسودگی دنده های تسمه، شل بودن تسمه یا معیوب بودن قرقره پمپ خنک کننده باشد.
شنیده شدن صداهای عجیب و غریب از تسمه تایم بیانگر فرارسیدن زمان تعویض آن بوده و لازم است برای رفع مشکل به یک مکانیک متخصص مراجعه کرده و بخواهید که این قطعه را برایتان عوض کند. اگر تعمیرکار خودروهای سواری هستید می توانید برای خرید عمده تسمه تایم پراید ۱۰۷ دنده و تسمه تایم پژو ۴۰۵ به فروشگاه اینترنتی اچ پی سی مراجعه کرده و از قطعه باکیفیت برای مشتریان خود استفاده کنید.

 

۳. معیوب بودن بوش‌ها

بوش ها عایق ارتعاشی بوده و با کاهش نوسانات خودرو، راحتی را برای سرنشینان فراهم می آورند. این قطعه در اثر عبور از پستی و بلندی ها و تصادفات جاده ای آسیب دیده و صدای جیر جیر تولید می کنند. بر طرف کرن این مشکل کار ساده ای نبوده و به تعمیرکار باتجربه نیاز است.

 

۴. شرایط جاده

یکی دیگر از عوامل تولید صدای جیر جیر، وضعیت جاده یا خیابانی است که از آن عبور می کنید. به عنوان مثال اگر مسیر به تازگی قیرپاشی شده باشد، ممکن است هنگام حرکت قیر به لاستیک ها چسبیده و صدای جیر جیر تولید کند. به طور کلی جنس مصالح کف جاده یکی از علل ایجاد صداهای غیرعادی بوده و عبور از مسیرهای سنگ ریزه ای، سنگفرش یا آجری با سطح ناهموار می تواند با جیر جیر همراه باشد.

 

۵. آج لاستیک

طول عمر لاستیک خودرو حدود ۴ تا ۵ سال بوده اما با این حال به مقدار مسافتی که طی کرده بستگی دارد. هر چه ماشین مسافت طولانی تری را پیموده باشد، آج لاستیک بیشتر دچار فرسودگی شده و سطح لاستیک کشش خود را از دست می دهد. تنها راه رفع این مشکل تهیه لاستیک های نو است.
عادات و سبک رانندگی نامناسب بر آج لاستیک ها اثر گذاشته و تفاوت الگوی آن ها در ایجاد صداهای غیرعادی موثر است. جابه‌جایی لاستیک ها به یکنواخت شدن الگوی ساییدگی و کاهش صدای جیر جیر آن ها کمک کرده و طول عمر لاستیک ها را نیز افزایش می دهد. همچنین در نظر داشته باشید که شنیده شدن صدا از لاستیک ها هنگام رانندگی در جاده های گل آلود و یخ زده امری طبیعی بوده و علت آن هم تجمع گل یا یخ در رینگ های خودرو است.

 

۶. عدم تعادل لاستیک‌ها

درست است که دوام بالا و طول عمر مناسب لاستیک ها اهمیت و تاثیر زیادی دارد اما شرایط و نحوه نگهداری از آن ها نیز بسیار مهم و تعیین کننده است. افزایش تعادل لاستیک ها و کاهش استهلاک آن ها در گرو جابه‌جایی صحیح آن ها بوده و نامتعادل بودن وزن سرنشینان و فشاری که به دلیل توزیع نامتوازن نیرو به یک یا دو لاستیک وارد می شود عاملی برای تولید صدای جیر جیر است. با جابه‌جایی اصولی و درست لاستیک های می توان مشکل به وجود آمده را رفع کرد.

 

۷. ترمز و توقف ناگهانی

علاوه بر ایرادات قطعات مختلف خودرو، نحوه رانندگی نیز ممکن است موجب تولید صدای جیر جیر شود. وقتی به طور ناگهانی ترمز می گیرید، چرخ های اتومبیل به یک باره متوقف شده و صدا تولید می کنند. این صدا به خاطر فشار زیادی است که در اثر ترمز ناگهانی به لاستیک ها وارد می شود. فرسودگی زودتر از موعد لاستیک ها نیز آسیب دیگری است که ترمز شدید به همراه دارد. تنها راه پیشگیری از بروز این مشکل رعایت فاصله مناسب با اتومبیل جلویی است؛ به این ترتیب دیگر ناچار به ترمز کردن به صورت ناگهانی نخواهید بود.

 

۸. شتاب گرفتن ناگهانی

در اثر شتاب ناگهانی که اتومبیل به هنگام توقف یا وقتی با سرعت کم در حال رانندگی هستید پیدا می کند، برای ایجاد کشش مناسب لاستیک ها به سرعت چرخیده و لیز می خورند و صدای جیر جیر شنیده می شود. از دیگر نتایج این مسئله ساییدگی آج لاستیک ها است. داشتن شتاب مناسب حین رانندگی و زمان شروع حرکت در حفظ ایمنی و جلوگیری از تولید صدای جیر جیر موثر است.

 

۹. تنظیم نبودن باد لاستیک‌ها

چنانچه لاستیک ها دارای نشت باد باشند، چسبندگی خود را از دست داده و دیواره جانبی‌شان انعطاف بیشتری پیدا می کند که به تولید صدای جیر جیر منجر می شود. بیش از اندازه پر باد بودن لاستیک ها نیز همین نتیجه را در پی دارد. تنظیم باد لاستیک ها و بررسی مداوم آن ها راهکاری است که برای پیشگیری از بروز این مسئله باید در نظر داشته باشید.

 

 رفع صدای جیر جیر ماشین

 

۱۰. معیوب بودن لنت ترمز

یکی دیگر از قطعات اتومبیل که ممکن است صدای جیر جیر از آن به گوشتان رسد، لنت ترمز است؛ اگر لنت ها نو باشد، تمام شده باشد، شیء خارجی بین دیسک و لنت گیر کرده باشد، بیش از حد داغ شده باشد یا رطوبتی روی چرخ ها وجود داشته باشد احتمال تولید صدا در شروع حرکت و هنگام ترمز گرفتن وجود دارد. مراجعه به مکانیک متخصص جهت تعویض لنت ها اقدامی است که باید برای رفع این مشکل انجام دهید.

 

۱۱. خرابی تسمه دینام

خرابی تسمه دینام را می توان یکی از متداول ترین علل ایجاد صدای جیر جیر خودرو دانست. این قطعه برق مورد نیاز ماشین را تامین کرده و قدرت موتور را به دینام منقل می کند. اگر تسمه دینام شل باشد یا به دلیل سوختگی و خوردگی آسیب فیزیکی دیده باشد ممکن است صداهای عجیبی تولید کند. در صورت صدمه دیدن تسمه دینام بهتر است آن را تعویض کرده و اگر فقط شل شده است، آن را سفت کنید. تسمه دینام ۲۰۶ کد ۱۵۶۵، تسمه دینام پراید کد ۸۹۰ و سایر قطعات یدکی خودرو را از وب سایت HPC تهیه کنید.

 

۱۲. مشکل در سیستم فرمان

از دیگر دلایل صدای جیر جیر، وجود مشکل در سیستم فرمان اتومبیل است؛ اگر سطح مایع موجود در فرمان برقی کم باشد یا نشتی داشته باشد، پمپ یا شلنگ معیوب باشد یا نقصی در دنده فرمان وجود داشته باشد صدای جیر جیر به گوش می رسد. چنانچه از خودرو صفر شما این صداها شنیده می شود، جای نگرانی نیست. علت آن اصطکاک بدنه فرمان بوده و پس از مدتی بر طرف خواهد شد. اما سایر مسائل مربوط به سیستم فرمان حتما باید توسط فرد متخصص و باتجربه مورد بررسی قرار گیرد.

 

علت جیر جیر خودرو در سرعت بالا چیست؟

معیوب بودن تسمه تایم می تواند منجر به تولید صدای جیر جیر در سرعت بالا شود. از این رو لازم است این قطعه به طور منظم بررسی و در صورت معیوب بودن تعویض گردد.

 

چرا در سرعت پایین صدای جیر جیر ماشین شنیده می‌شود؟

چنانچه در سرعت پایین صدای جیر جیر می شنوید، احتمالا مشکلی در لنت ترمز یا دیسک ترمز خودرو شما وجود دارد. روانکاری نامناسب، جنس لنت ها و وجود رطوبت یا گرد و خاک از جمله عواملی هستند که در خرابی لنت ها موثرند.

 

آیا صدای جیر جیر خودرو فقط در زمان حرکت است یا در هنگام شروع به حرکت هم ممکن است این صدا تولید شود؟

این صدا در هر دو حالت ممکن است به گوش رسد. مشکلاتی که برای لاستیک های خودرو پیش می آید، خراب شدن دینام، وجود مشکل در سیستم تعلیق و خرابی لنت های ترمز را می توان از دلایل تولید صدای جیر جیر در شروع حرکت دانست.

 

جمع بندی

حال که تا انتهای مطلب همراه ما بودید قطعا با اصلی ترین دلایل صدای جیر جیر خودرو و راه های رفع این مشکل آشنا شدید. به این ترتیب می توانید در صورت شنیدن این صدا، عوامل را بررسی و شناسی کرده و مسئله را بر طرف کنید. برای پیشگیری از ایجاد صدای جیر جیر باید مایعات اتومبیل، فشار باد لاستیک و برق خودرو را به طور مرتب بررسی کنید. توجه به چراغ های هشدار دهنده صفحه کیلومتر، تخلیه بار اضافی صندوق عقب ماشین و رانندگی ایمن با سرعت مناسب به ویژه در جاده های ناهموار از دیگر اقداماتی است که باید انجام دهید.

 



:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : HPC

آیا تا به حال حین حرکت صدای جیر جیر شنیده اید؟ به گوش رسیدن این صدا در زمان حرکت نشانه وجود مشکل در اتومبیل بوده و می تواند سبب نگرانی راننده و سرنشینان خودرو شود. در این مقاله علل ایجاد صدای جیر جیر و روش های رفع این مشکل را بررسی می کنیم. بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با این مسئله آشنا شده و ایمن بمانید.

 

۱. ایراد در کمک فنرها یا سیستم تعلیق ماشین

یکی از دلایل جیر جیر کردن ماشین معیوب بودن فنربندی یا سیستم تعلیق خودرو است؛ این سیستم با جذب ارتعاشات و ضربه هایی که به دلیل پستی و بلندی جاده، وجود دست انداز و چاله در مسیر و … وارد می شود، سبب ایجاد سواری نرم در اتومبیل شده و راحتی سرنشینان را به دنبال دارد. سیستم تعلیق شامل دو قطعه فلزی و یک قطعه پلاستیکی است که باید به طور مرتب روغن کاری شوند. اگر هنگام عبور از دست اندازها صدای جیر جیر به گوشتان می رسد، احتمالا پیچ نگهدارنده کمک فنرها شل شده است. جداکننده های لاستیکی که بین فنرها و کمک فنرها قرار دارند نیز ممکن است عامل ایجاد صداهای غیر عادی باشند.
برای رفع این مشکل می توانید قسمت های مختلف را روغن کاری کرده، بلبرینگ گریس دو طرف جداکننده را پر کرده، گریس پمپ را روی اتصالات توپ قرار داده و اتصالات را بررسی کنید. اگر با وجود انجام این اقدامات همچنان صدای جیر جیر قطع نشد، فنربندی فرسوده شده و نیاز به تعویض دارد.

 

۲. لغزش تسمه تایم

تسمه تایم میل لنگ و میل بادامک را در یک راستا نگه می دارد؛ گاهی اوقات صدای جیر جیر از اطراف این قطعه به گوش می رسد که علت آن ممکن است نصب نامناسب، فرسودگی دنده های تسمه، شل بودن تسمه یا معیوب بودن قرقره پمپ خنک کننده باشد.
شنیده شدن صداهای عجیب و غریب از تسمه تایم بیانگر فرارسیدن زمان تعویض آن بوده و لازم است برای رفع مشکل به یک مکانیک متخصص مراجعه کرده و بخواهید که این قطعه را برایتان عوض کند. اگر تعمیرکار خودروهای سواری هستید می توانید برای خرید عمده تسمه تایم پراید ۱۰۷ دنده و تسمه تایم پژو ۴۰۵ به فروشگاه اینترنتی اچ پی سی مراجعه کرده و از قطعه باکیفیت برای مشتریان خود استفاده کنید.

 

۳. معیوب بودن بوش‌ها

بوش ها عایق ارتعاشی بوده و با کاهش نوسانات خودرو، راحتی را برای سرنشینان فراهم می آورند. این قطعه در اثر عبور از پستی و بلندی ها و تصادفات جاده ای آسیب دیده و صدای جیر جیر تولید می کنند. بر طرف کرن این مشکل کار ساده ای نبوده و به تعمیرکار باتجربه نیاز است.

 

۴. شرایط جاده

یکی دیگر از عوامل تولید صدای جیر جیر، وضعیت جاده یا خیابانی است که از آن عبور می کنید. به عنوان مثال اگر مسیر به تازگی قیرپاشی شده باشد، ممکن است هنگام حرکت قیر به لاستیک ها چسبیده و صدای جیر جیر تولید کند. به طور کلی جنس مصالح کف جاده یکی از علل ایجاد صداهای غیرعادی بوده و عبور از مسیرهای سنگ ریزه ای، سنگفرش یا آجری با سطح ناهموار می تواند با جیر جیر همراه باشد.

 

۵. آج لاستیک

طول عمر لاستیک خودرو حدود ۴ تا ۵ سال بوده اما با این حال به مقدار مسافتی که طی کرده بستگی دارد. هر چه ماشین مسافت طولانی تری را پیموده باشد، آج لاستیک بیشتر دچار فرسودگی شده و سطح لاستیک کشش خود را از دست می دهد. تنها راه رفع این مشکل تهیه لاستیک های نو است.
عادات و سبک رانندگی نامناسب بر آج لاستیک ها اثر گذاشته و تفاوت الگوی آن ها در ایجاد صداهای غیرعادی موثر است. جابه‌جایی لاستیک ها به یکنواخت شدن الگوی ساییدگی و کاهش صدای جیر جیر آن ها کمک کرده و طول عمر لاستیک ها را نیز افزایش می دهد. همچنین در نظر داشته باشید که شنیده شدن صدا از لاستیک ها هنگام رانندگی در جاده های گل آلود و یخ زده امری طبیعی بوده و علت آن هم تجمع گل یا یخ در رینگ های خودرو است.

 

۶. عدم تعادل لاستیک‌ها

درست است که دوام بالا و طول عمر مناسب لاستیک ها اهمیت و تاثیر زیادی دارد اما شرایط و نحوه نگهداری از آن ها نیز بسیار مهم و تعیین کننده است. افزایش تعادل لاستیک ها و کاهش استهلاک آن ها در گرو جابه‌جایی صحیح آن ها بوده و نامتعادل بودن وزن سرنشینان و فشاری که به دلیل توزیع نامتوازن نیرو به یک یا دو لاستیک وارد می شود عاملی برای تولید صدای جیر جیر است. با جابه‌جایی اصولی و درست لاستیک های می توان مشکل به وجود آمده را رفع کرد.

 

۷. ترمز و توقف ناگهانی

علاوه بر ایرادات قطعات مختلف خودرو، نحوه رانندگی نیز ممکن است موجب تولید صدای جیر جیر شود. وقتی به طور ناگهانی ترمز می گیرید، چرخ های اتومبیل به یک باره متوقف شده و صدا تولید می کنند. این صدا به خاطر فشار زیادی است که در اثر ترمز ناگهانی به لاستیک ها وارد می شود. فرسودگی زودتر از موعد لاستیک ها نیز آسیب دیگری است که ترمز شدید به همراه دارد. تنها راه پیشگیری از بروز این مشکل رعایت فاصله مناسب با اتومبیل جلویی است؛ به این ترتیب دیگر ناچار به ترمز کردن به صورت ناگهانی نخواهید بود.

 

۸. شتاب گرفتن ناگهانی

در اثر شتاب ناگهانی که اتومبیل به هنگام توقف یا وقتی با سرعت کم در حال رانندگی هستید پیدا می کند، برای ایجاد کشش مناسب لاستیک ها به سرعت چرخیده و لیز می خورند و صدای جیر جیر شنیده می شود. از دیگر نتایج این مسئله ساییدگی آج لاستیک ها است. داشتن شتاب مناسب حین رانندگی و زمان شروع حرکت در حفظ ایمنی و جلوگیری از تولید صدای جیر جیر موثر است.

 

۹. تنظیم نبودن باد لاستیک‌ها

چنانچه لاستیک ها دارای نشت باد باشند، چسبندگی خود را از دست داده و دیواره جانبی‌شان انعطاف بیشتری پیدا می کند که به تولید صدای جیر جیر منجر می شود. بیش از اندازه پر باد بودن لاستیک ها نیز همین نتیجه را در پی دارد. تنظیم باد لاستیک ها و بررسی مداوم آن ها راهکاری است که برای پیشگیری از بروز این مسئله باید در نظر داشته باشید.

 

 رفع صدای جیر جیر ماشین

 

۱۰. معیوب بودن لنت ترمز

یکی دیگر از قطعات اتومبیل که ممکن است صدای جیر جیر از آن به گوشتان رسد، لنت ترمز است؛ اگر لنت ها نو باشد، تمام شده باشد، شیء خارجی بین دیسک و لنت گیر کرده باشد، بیش از حد داغ شده باشد یا رطوبتی روی چرخ ها وجود داشته باشد احتمال تولید صدا در شروع حرکت و هنگام ترمز گرفتن وجود دارد. مراجعه به مکانیک متخصص جهت تعویض لنت ها اقدامی است که باید برای رفع این مشکل انجام دهید.

 

۱۱. خرابی تسمه دینام

خرابی تسمه دینام را می توان یکی از متداول ترین علل ایجاد صدای جیر جیر خودرو دانست. این قطعه برق مورد نیاز ماشین را تامین کرده و قدرت موتور را به دینام منقل می کند. اگر تسمه دینام شل باشد یا به دلیل سوختگی و خوردگی آسیب فیزیکی دیده باشد ممکن است صداهای عجیبی تولید کند. در صورت صدمه دیدن تسمه دینام بهتر است آن را تعویض کرده و اگر فقط شل شده است، آن را سفت کنید. تسمه دینام ۲۰۶ کد ۱۵۶۵، تسمه دینام پراید کد ۸۹۰ و سایر قطعات یدکی خودرو را از وب سایت HPC تهیه کنید.

 

۱۲. مشکل در سیستم فرمان

از دیگر دلایل صدای جیر جیر، وجود مشکل در سیستم فرمان اتومبیل است؛ اگر سطح مایع موجود در فرمان برقی کم باشد یا نشتی داشته باشد، پمپ یا شلنگ معیوب باشد یا نقصی در دنده فرمان وجود داشته باشد صدای جیر جیر به گوش می رسد. چنانچه از خودرو صفر شما این صداها شنیده می شود، جای نگرانی نیست. علت آن اصطکاک بدنه فرمان بوده و پس از مدتی بر طرف خواهد شد. اما سایر مسائل مربوط به سیستم فرمان حتما باید توسط فرد متخصص و باتجربه مورد بررسی قرار گیرد.

 

علت جیر جیر خودرو در سرعت بالا چیست؟

معیوب بودن تسمه تایم می تواند منجر به تولید صدای جیر جیر در سرعت بالا شود. از این رو لازم است این قطعه به طور منظم بررسی و در صورت معیوب بودن تعویض گردد.

 

چرا در سرعت پایین صدای جیر جیر ماشین شنیده می‌شود؟

چنانچه در سرعت پایین صدای جیر جیر می شنوید، احتمالا مشکلی در لنت ترمز یا دیسک ترمز خودرو شما وجود دارد. روانکاری نامناسب، جنس لنت ها و وجود رطوبت یا گرد و خاک از جمله عواملی هستند که در خرابی لنت ها موثرند.

 

آیا صدای جیر جیر خودرو فقط در زمان حرکت است یا در هنگام شروع به حرکت هم ممکن است این صدا تولید شود؟

این صدا در هر دو حالت ممکن است به گوش رسد. مشکلاتی که برای لاستیک های خودرو پیش می آید، خراب شدن دینام، وجود مشکل در سیستم تعلیق و خرابی لنت های ترمز را می توان از دلایل تولید صدای جیر جیر در شروع حرکت دانست.

 

جمع بندی

حال که تا انتهای مطلب همراه ما بودید قطعا با اصلی ترین دلایل صدای جیر جیر خودرو و راه های رفع این مشکل آشنا شدید. به این ترتیب می توانید در صورت شنیدن این صدا، عوامل را بررسی و شناسی کرده و مسئله را بر طرف کنید. برای پیشگیری از ایجاد صدای جیر جیر باید مایعات اتومبیل، فشار باد لاستیک و برق خودرو را به طور مرتب بررسی کنید. توجه به چراغ های هشدار دهنده صفحه کیلومتر، تخلیه بار اضافی صندوق عقب ماشین و رانندگی ایمن با سرعت مناسب به ویژه در جاده های ناهموار از دیگر اقداماتی است که باید انجام دهید.

 



:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : HPC

آیا تا به حال حین حرکت صدای جیر جیر شنیده اید؟ به گوش رسیدن این صدا در زمان حرکت نشانه وجود مشکل در اتومبیل بوده و می تواند سبب نگرانی راننده و سرنشینان خودرو شود. در این مقاله علل ایجاد صدای جیر جیر و روش های رفع این مشکل را بررسی می کنیم. بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با این مسئله آشنا شده و ایمن بمانید.

 

۱. ایراد در کمک فنرها یا سیستم تعلیق ماشین

یکی از دلایل جیر جیر کردن ماشین معیوب بودن فنربندی یا سیستم تعلیق خودرو است؛ این سیستم با جذب ارتعاشات و ضربه هایی که به دلیل پستی و بلندی جاده، وجود دست انداز و چاله در مسیر و … وارد می شود، سبب ایجاد سواری نرم در اتومبیل شده و راحتی سرنشینان را به دنبال دارد. سیستم تعلیق شامل دو قطعه فلزی و یک قطعه پلاستیکی است که باید به طور مرتب روغن کاری شوند. اگر هنگام عبور از دست اندازها صدای جیر جیر به گوشتان می رسد، احتمالا پیچ نگهدارنده کمک فنرها شل شده است. جداکننده های لاستیکی که بین فنرها و کمک فنرها قرار دارند نیز ممکن است عامل ایجاد صداهای غیر عادی باشند.
برای رفع این مشکل می توانید قسمت های مختلف را روغن کاری کرده، بلبرینگ گریس دو طرف جداکننده را پر کرده، گریس پمپ را روی اتصالات توپ قرار داده و اتصالات را بررسی کنید. اگر با وجود انجام این اقدامات همچنان صدای جیر جیر قطع نشد، فنربندی فرسوده شده و نیاز به تعویض دارد.

 

۲. لغزش تسمه تایم

تسمه تایم میل لنگ و میل بادامک را در یک راستا نگه می دارد؛ گاهی اوقات صدای جیر جیر از اطراف این قطعه به گوش می رسد که علت آن ممکن است نصب نامناسب، فرسودگی دنده های تسمه، شل بودن تسمه یا معیوب بودن قرقره پمپ خنک کننده باشد.
شنیده شدن صداهای عجیب و غریب از تسمه تایم بیانگر فرارسیدن زمان تعویض آن بوده و لازم است برای رفع مشکل به یک مکانیک متخصص مراجعه کرده و بخواهید که این قطعه را برایتان عوض کند. اگر تعمیرکار خودروهای سواری هستید می توانید برای خرید عمده تسمه تایم پراید ۱۰۷ دنده و تسمه تایم پژو ۴۰۵ به فروشگاه اینترنتی اچ پی سی مراجعه کرده و از قطعه باکیفیت برای مشتریان خود استفاده کنید.

 

۳. معیوب بودن بوش‌ها

بوش ها عایق ارتعاشی بوده و با کاهش نوسانات خودرو، راحتی را برای سرنشینان فراهم می آورند. این قطعه در اثر عبور از پستی و بلندی ها و تصادفات جاده ای آسیب دیده و صدای جیر جیر تولید می کنند. بر طرف کرن این مشکل کار ساده ای نبوده و به تعمیرکار باتجربه نیاز است.

 

۴. شرایط جاده

یکی دیگر از عوامل تولید صدای جیر جیر، وضعیت جاده یا خیابانی است که از آن عبور می کنید. به عنوان مثال اگر مسیر به تازگی قیرپاشی شده باشد، ممکن است هنگام حرکت قیر به لاستیک ها چسبیده و صدای جیر جیر تولید کند. به طور کلی جنس مصالح کف جاده یکی از علل ایجاد صداهای غیرعادی بوده و عبور از مسیرهای سنگ ریزه ای، سنگفرش یا آجری با سطح ناهموار می تواند با جیر جیر همراه باشد.

 

۵. آج لاستیک

طول عمر لاستیک خودرو حدود ۴ تا ۵ سال بوده اما با این حال به مقدار مسافتی که طی کرده بستگی دارد. هر چه ماشین مسافت طولانی تری را پیموده باشد، آج لاستیک بیشتر دچار فرسودگی شده و سطح لاستیک کشش خود را از دست می دهد. تنها راه رفع این مشکل تهیه لاستیک های نو است.
عادات و سبک رانندگی نامناسب بر آج لاستیک ها اثر گذاشته و تفاوت الگوی آن ها در ایجاد صداهای غیرعادی موثر است. جابه‌جایی لاستیک ها به یکنواخت شدن الگوی ساییدگی و کاهش صدای جیر جیر آن ها کمک کرده و طول عمر لاستیک ها را نیز افزایش می دهد. همچنین در نظر داشته باشید که شنیده شدن صدا از لاستیک ها هنگام رانندگی در جاده های گل آلود و یخ زده امری طبیعی بوده و علت آن هم تجمع گل یا یخ در رینگ های خودرو است.

 

۶. عدم تعادل لاستیک‌ها

درست است که دوام بالا و طول عمر مناسب لاستیک ها اهمیت و تاثیر زیادی دارد اما شرایط و نحوه نگهداری از آن ها نیز بسیار مهم و تعیین کننده است. افزایش تعادل لاستیک ها و کاهش استهلاک آن ها در گرو جابه‌جایی صحیح آن ها بوده و نامتعادل بودن وزن سرنشینان و فشاری که به دلیل توزیع نامتوازن نیرو به یک یا دو لاستیک وارد می شود عاملی برای تولید صدای جیر جیر است. با جابه‌جایی اصولی و درست لاستیک های می توان مشکل به وجود آمده را رفع کرد.

 

۷. ترمز و توقف ناگهانی

علاوه بر ایرادات قطعات مختلف خودرو، نحوه رانندگی نیز ممکن است موجب تولید صدای جیر جیر شود. وقتی به طور ناگهانی ترمز می گیرید، چرخ های اتومبیل به یک باره متوقف شده و صدا تولید می کنند. این صدا به خاطر فشار زیادی است که در اثر ترمز ناگهانی به لاستیک ها وارد می شود. فرسودگی زودتر از موعد لاستیک ها نیز آسیب دیگری است که ترمز شدید به همراه دارد. تنها راه پیشگیری از بروز این مشکل رعایت فاصله مناسب با اتومبیل جلویی است؛ به این ترتیب دیگر ناچار به ترمز کردن به صورت ناگهانی نخواهید بود.

 

۸. شتاب گرفتن ناگهانی

در اثر شتاب ناگهانی که اتومبیل به هنگام توقف یا وقتی با سرعت کم در حال رانندگی هستید پیدا می کند، برای ایجاد کشش مناسب لاستیک ها به سرعت چرخیده و لیز می خورند و صدای جیر جیر شنیده می شود. از دیگر نتایج این مسئله ساییدگی آج لاستیک ها است. داشتن شتاب مناسب حین رانندگی و زمان شروع حرکت در حفظ ایمنی و جلوگیری از تولید صدای جیر جیر موثر است.

 

۹. تنظیم نبودن باد لاستیک‌ها

چنانچه لاستیک ها دارای نشت باد باشند، چسبندگی خود را از دست داده و دیواره جانبی‌شان انعطاف بیشتری پیدا می کند که به تولید صدای جیر جیر منجر می شود. بیش از اندازه پر باد بودن لاستیک ها نیز همین نتیجه را در پی دارد. تنظیم باد لاستیک ها و بررسی مداوم آن ها راهکاری است که برای پیشگیری از بروز این مسئله باید در نظر داشته باشید.

 

 رفع صدای جیر جیر ماشین

 

۱۰. معیوب بودن لنت ترمز

یکی دیگر از قطعات اتومبیل که ممکن است صدای جیر جیر از آن به گوشتان رسد، لنت ترمز است؛ اگر لنت ها نو باشد، تمام شده باشد، شیء خارجی بین دیسک و لنت گیر کرده باشد، بیش از حد داغ شده باشد یا رطوبتی روی چرخ ها وجود داشته باشد احتمال تولید صدا در شروع حرکت و هنگام ترمز گرفتن وجود دارد. مراجعه به مکانیک متخصص جهت تعویض لنت ها اقدامی است که باید برای رفع این مشکل انجام دهید.

 

۱۱. خرابی تسمه دینام

خرابی تسمه دینام را می توان یکی از متداول ترین علل ایجاد صدای جیر جیر خودرو دانست. این قطعه برق مورد نیاز ماشین را تامین کرده و قدرت موتور را به دینام منقل می کند. اگر تسمه دینام شل باشد یا به دلیل سوختگی و خوردگی آسیب فیزیکی دیده باشد ممکن است صداهای عجیبی تولید کند. در صورت صدمه دیدن تسمه دینام بهتر است آن را تعویض کرده و اگر فقط شل شده است، آن را سفت کنید. تسمه دینام ۲۰۶ کد ۱۵۶۵، تسمه دینام پراید کد ۸۹۰ و سایر قطعات یدکی خودرو را از وب سایت HPC تهیه کنید.

 

۱۲. مشکل در سیستم فرمان

از دیگر دلایل صدای جیر جیر، وجود مشکل در سیستم فرمان اتومبیل است؛ اگر سطح مایع موجود در فرمان برقی کم باشد یا نشتی داشته باشد، پمپ یا شلنگ معیوب باشد یا نقصی در دنده فرمان وجود داشته باشد صدای جیر جیر به گوش می رسد. چنانچه از خودرو صفر شما این صداها شنیده می شود، جای نگرانی نیست. علت آن اصطکاک بدنه فرمان بوده و پس از مدتی بر طرف خواهد شد. اما سایر مسائل مربوط به سیستم فرمان حتما باید توسط فرد متخصص و باتجربه مورد بررسی قرار گیرد.

 

علت جیر جیر خودرو در سرعت بالا چیست؟

معیوب بودن تسمه تایم می تواند منجر به تولید صدای جیر جیر در سرعت بالا شود. از این رو لازم است این قطعه به طور منظم بررسی و در صورت معیوب بودن تعویض گردد.

 

چرا در سرعت پایین صدای جیر جیر ماشین شنیده می‌شود؟

چنانچه در سرعت پایین صدای جیر جیر می شنوید، احتمالا مشکلی در لنت ترمز یا دیسک ترمز خودرو شما وجود دارد. روانکاری نامناسب، جنس لنت ها و وجود رطوبت یا گرد و خاک از جمله عواملی هستند که در خرابی لنت ها موثرند.

 

آیا صدای جیر جیر خودرو فقط در زمان حرکت است یا در هنگام شروع به حرکت هم ممکن است این صدا تولید شود؟

این صدا در هر دو حالت ممکن است به گوش رسد. مشکلاتی که برای لاستیک های خودرو پیش می آید، خراب شدن دینام، وجود مشکل در سیستم تعلیق و خرابی لنت های ترمز را می توان از دلایل تولید صدای جیر جیر در شروع حرکت دانست.

 

جمع بندی

حال که تا انتهای مطلب همراه ما بودید قطعا با اصلی ترین دلایل صدای جیر جیر خودرو و راه های رفع این مشکل آشنا شدید. به این ترتیب می توانید در صورت شنیدن این صدا، عوامل را بررسی و شناسی کرده و مسئله را بر طرف کنید. برای پیشگیری از ایجاد صدای جیر جیر باید مایعات اتومبیل، فشار باد لاستیک و برق خودرو را به طور مرتب بررسی کنید. توجه به چراغ های هشدار دهنده صفحه کیلومتر، تخلیه بار اضافی صندوق عقب ماشین و رانندگی ایمن با سرعت مناسب به ویژه در جاده های ناهموار از دیگر اقداماتی است که باید انجام دهید.

 



:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : HPC

هر خودرو از اجزا و قطعات متعددی ساخته شده که برخی از آن ها مصرفی بوده و پس از مدتی استفاده فرسوده شده و باید تعویض شوند. شمع خودرو یکی از همین قطعات است؛ درست کار نکردن شمع می تواند اختلالاتی را در عملکرد سایر اجزای خودرو به وجود آورد. در این مطلب نشانه های فرا رسیدن زمان تعویض شمع را بررسی کرده و چگونگی تعویض شمع توسط خودتان را آموزش می دهیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

شمع خودرو و کاربرد آن

شمع قطعه ای است که در سیلندر اتومبیل قرار گرفته و در ساختار خود دو الکتورد مجزا داشته که شکاف کوچکی بین آن ها وجود دارد. وظیفه این قطعه انتقال جریان الکتریکی از سیستم احتراق به محفظه احتراق موتور است. جرقه ایجاد شده منجر به انفجار مخلوط سوخت و هوای فشرده می شود و روشن شدن موتور را در پی دارد. در صورت درست بودن شرایط، پیستون ها به حرکت آمده، موتور روشن می شود و مخلوط سوخت و هوا به آرامی می سوزد.
شمع ها علاوه بر تحمل گرما و فشار زیاد درون سیلندر و تامین جرقه، وظیفه از بین بردن رسوبات حاصل از مواد افزودنی سوخت یا سایر آلاینده ها را نیز بر عهده دارند.

 

چرا شمع نیاز به تعویض دارد؟

اگر شمع نتواند جرقه مورد نیاز را تامین کند، طبیعتا اتومبیل روشن نخواهد شد. از این رو سالم بودن شمع تاثیر مستقیم بر عملکرد موتور دارد؛ ضعیف یا معیوب بودن شمع سبب بروز احتراق ناقص یا میس فایر هنگام استارت زدن و شتاب گرفتن خودرو می شود. در این وضعیت مقدار زیادی سوخت هدر رفته و خودرو نمی تواند قدرت خود را حفظ کند.
علاوه بر لزوم تعویض شمع در صورت خرابی، اگر مدت طولانی است که از شمع ها استفاده می کنید نیز باید به فکر تعویض آن ها باشید. شمع ها به طور مداوم با مخلوط سوخت و هوا در تماس هستند و پس از مدتی رسوبات حاصل از این تعامل روی آن ها جمع می شود که احتراق زودتر از موعد سوخت را به دنبال دارد. در نتیجه تامین انرژی خودرو نامنظم خواهد بود.
نکته مهم دیگر، منبسط شدن شکاف شمع در شمع های فرسوده و کهنه است؛ این شکاف محل عبور جریان الکتریکی هنگام جرقه زدن است تا شرایط برای احتراق کامل به خوبی فراهم شود. به مرور زمان حرارت شدید، کثیفی، ساییدگی و فرسودگی سبب بزرگ شدن این شکاف شده و به این ترتیب احتراق به طور ناقص و نامنظم رخ می دهد.

 

زمان تعویض شمع خودرو

این قطعه مانند بسیاری از اجزای خودرو نیاز به تعویض زود هنگام و مداوم نداشته و پس از چند سال استفاده تعویض آن الزامی می شود. به طور کلی توصیه می شود که پس از طی ۵۰۰۰۰ کیلومتر نسبت به بررسی و تعویض شمع های اتومبیلتان اقدام نمایید. از دیگر عوامل موثر در طول عمر شمع ها، جنس شمع است؛ به عنوان مثال شمع های مسی نسبت به انواع ساخته شده از مواد باکیفیت تر و مقاوم تر، طول عمر کم تری دارند.

 

نشانه‌هایی که می‌گویند وقت تعویض شمع است

اگرچه بهتر است شمع ها را پیش از آن که ناچار به انجام این کار شوید، تعویض کنید اما گاهی اوقات ممکن است این قطعه زودتر از آن چه شما پیش بینی کرده اید خراب شود. در این صورت با شناخت نشانه ها و علائم می توانید عیب یابی کرده و مشکل را بر طرف کنید. در ادامه برخی از نشانه های خرابی شمع را بررسی کرده ایم:

 

۱. ماشین به سختی روشن می‌شود

هرگاه با مشکل روشن نشدن اتومبیل مواجه می شوید، اولین احتمالی که به سراغ بررسی آن می روید، باتری خودرو است. اما اگر از سلامت باتری مطمئن هستید، باید وضعیت شمع ها را چک کنید. فرسودگی شمع ها یا مسدود شدن آن ها تامین جرقه برای روشن شدن اتومبیل را مختل می کند و موتور برای روشن شدن باید فشار بیشتری را متحمل شود.

 

۲. احتراق ناقص یا میس‌فایر صورت گرفته است

کاربردهای واشر را می‌توان به طور کلی در سه دسته جا داد:

 

۳. مصرف سوخت بالا می‌رود

فرسودگی شمع فشار زیادی به موتور وارد کرده و باعث می شود موتور بیش از توان خود کار کند. دلیل آن هم ناتوانی شمع معیوب در سوزاندن کامل سوخت درون محفظه احتراق است. بنابراین بنزین زیادی هدر می رود. در نتجیه بالا رفتن ناگهانی و بی دلیل مصرف سوخت اتومبیل می تواند نشانه دیگری برای خرابی شمع باشد.

 

۴. موتور در هنگام در جا کار کردن صدای بلندی دارد

اگر در حالت کار کردن در حالت در جا صدای کوبش، تق تق یا تلق تلق از موتور به گوشتان رسید، احتمال دارد که مشکل از شمع های خودرو باشد.

 

نحوه تعویض شمع خودرو

 

۵. اتومبیل به‌سختی گاز می‌خورد یا شتاب می‌گیرد

گاهی اوقات ممکن است احساس کنید هنگام گاز دادن ماشین به سختی شتاب می گیرد؛ در این صورت باید به سراغ بررسی شمع ها بروید. چرا که شمع کهنه یا معیوب نمی تواند جرقه ای که مخلوط سوخت و هوا برای اشتعال در محفظه احتراق نیاز دارند را تامین کند.

 

۶. صدای موتور بلندتر از حد معمول است

هرگاه صدای موتور از حالت عادی بیشتر شد، باید این احتمال را در نظر بگیرید که شمع ها دچار مشکل شده اند. این مسئله در ماشین های چهار، شش و هشت سیلدر اتفاق افتاده و تفاوتی ندارد. بروز اختلال در عملکرد یکی از سیلندرها بر کارایی سیلندرهای دیگر نیز اثر گذاشته و سبب ایجاد صداهای غیر عادی مانند تلق تلق می شود.

 

۷. چراغ چک موتور روشن می‌شود

چراغ چک بروز مشکلات مختلف در قطعات خودرو را هشدار داده و هر خطایی را با یک کد نمایش می دهد. در صورت خرابی شمع ها نیز چراغ چک روشن می شود. بنابراین بهتر است به یک مکانیک باتجربه مراجعه کنید تا وضعیت سلامت شمع و سایر قطعات را بررسی کرده و اگر مشکل از شمع ها است، آن ها را تعویض کند.

 

آیا شمع باید سرویس شود؟

یکی از کارهایی که به افزایش طول عمر شمع ها کمک می کند، تمیز کردن آن ها است. رسوبات و آلودگی هایی که به مرور روی شمع ها انباشته شده و آن ها را مسدود می کند، سبب فرسودگی این قطعه شده و به همین دلیل رسیدگی و تمیز کردن این قطعه برای طولانی تر کردن عمر آن ضروری است.

 

نحوه تعویض شمع خودرو مرحله به مرحله

پیشنهاد می شود برای تعویض شمع ها به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کنید اما با این حال اگر به تعمیرات علاقه داشته و از مسائل فنی سر در می آورید می توانید با انجام مراحل زیر، خودتان نسبت به تعویض شمع ها اقدام نمایید:

 

۱. قبل از هر چیز ایمنی را رعایت کنید

ابتدا اتومبیل خود را در محلی صاف و خشک پارک کرده و از خنک بودن موتور مطمئن شوید. محفظه موتور باید تمیز و عاری از هر گونه آلودگی باشد تا هنگام تعویض شمع هیچ ماده اضافه ای وارد سیلندرها نشود. همچنین هنگام جدا کردن باتری مراقب باشید در پایانه های مثبت و منفی اتصال کوتاه ایجاد نشود.

 

۲. وایر شمع را بردارید

هنگام جدا کردن وایر توجه داشته باشید که صدمه ای به روکش لاستیکی وارد نشده و پایانه وایر (سیم) از انتهای وایر پاره نشود. در صورت آسیب دیدگی روکش سیم حتما از انبردست استفاده کنید. برای جدا کردن وایر از شمع لازم است روکش را به جلو و عقب بپچیانید. دقت کنید که ترمینال فلزی متصل به شمع درون روکش نیز آسیب نبیند. چرا که ممکن است بعدها سبب احتراق ناقص شود. چنانچه ۵ تا ۷ سال است که از وایر شمع فعلی استفاده می کنید حتما آن ها را تعویض کنید.

 

۳. کویل شمع را بردارید

کویل به طور مستقیم به انتهای شمع وصل شده و دارای روکش لاستیکی عایق است. برای برداشتن کویل شمع لازم است به کمک یک پیچ گوشتی کوچک زبانه قفل را فشار داده و کانکتور برق را از کویل احتراق جدا کنید. پس از آن باید پیچ نگهدارنده را برداشته و سیم پیچ را یک چهارم دور بچرخانید تا باز شود. حال کافی است کویل را به سمت بالا کشیده و جدا کنید. در صورتی که کوئل فرسوده شده است، این قطعه را نیز تعویض نمایید.

 

۴. شمع را باز کنید

به وسیله آچار بکس بلند شمع را شمع را نیم دور خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید. اگر حس کردید با تکان دادن به سمت عقب و جلو شمع آزاد نشده و نمی توانید آن را بچرخانید، دست از تلاش بردارید و اجازه دهید یک تعمیرکار ماهر این کار را انجام دهد. زیرا احتمال آسیب دیدن شیارهای سرسیلندر وجود داشته و برای تعمیر آن باید موتور به طور کامل پیاده شود که بسیار هزینه بر است.

 

۵. شمع‌های جدید را نصب کنید

نکته مهمی که در این مرحله باید در نظر داشته باشید، ترتیب خاص تولید جرقه شمع ها است. بنابراین اگر آن ها را همزمان جدا می کنید باید حتما علامت گذاری کنید تا بتوانید شمع های جدید را در جای درست خود قرار دهید.
شمع های جدید باید دارای رزوه های سالم و موازی و الکترودهای سالم باشند و شکستگی، شکاف یا خراشی در عایق سیم یا روکش کویل وجود نداشته باشد. همچنین اندازه شکاف شمع های جدید باید با شمع های قدیمی برابر باشد. برای نصب شمع ها از آچار گشتاور استفاده کنید.

 

۶. کویل‌ها را سرجایشان قرار دهید

حال باید تمام قطعاتی که جدا کرده بودید را مجددا در جای خود قرار دهید؛ کمی گریس وایر شمع را به روکش وایر یا کویل زده و آن ها نصب کنید. هر وایر باید به شمع مربوط به خود وصل شود. پیچ نگهدارنده، کانکتور الکتریکی و باتری را نیز دوباره در جای خود قرار دهید.

 

۷. موتور را روشن کنید

پس از نصب تمام قطعات در جای خود استارت بزنید؛ اگر مشکلی وجود نداشت یعنی کار تمام شده است اما اگر چراغ چ روشن شد باید خودرو را به تعمییرگاه برده و از مکانیک بخواهید آن را عیب یابی کند. چشمک زدن چراغ چک می تواند نشانه احتراق ناقص در سیلندر باشد. رانندگی مسافت طولانی در چنین وضعیتی کار درستی نیست؛ زیرا ممکن است سبب آسیب به مبدل کاتالیست شود.

 

جمع بندی

شمع یکی از اجزای مهم و تاثیرگذار در عملکرد صحیح اتومبیل است و باید پس از طی ۵۰ هزار کیلومتر یا ۵ تا ۷ سال استفاده تعویض شود. هرگز با شمع خراب رانندگی نکنید چرا که این کار به سایر قطعات خودرو آسیب می زند. برای خرید شمع دو پلاتین، شمع سوپر تک پلاتین، شمع سی ان جی و شمع یورو ۴ می توانید به فروشگاه اینترنتی لوازم و قطعات یدکی HPC مراجعه کرده و انواع قطعات را به طور عمده و با ضمانت مرجوعی خریداری کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : HPC

یکی از عناصر مهم و تاثیرگذار در عملکرد بهینه و طول عمر خودرو سیستم سوخت رسانی است. با این حال این احتمال وجود دارد که آلودگی های مختلف وارد مخزن سوخت شده و مشکلاتی را به وجود آورند. یکی از متداول ترین و در عین حال دردسرسازترین ناخالصی ها، آب است. وقتی آب به مخزن سوخت راه پیدا می کند، اجزای مختلف موتور را تحت تاثیر قرار داده و عملکرد طبیعی اتومبیل را مختل می سازد. در این مطلب نشانه های وجود آب در باک بنزین را بررسی کرده و همین طور نحوه تخلیه آب و راه های جلوگیری از ورود آن به داخل مخزن سوخت را توضیح داده ایم.

 

نشانه های وجود آب در باک بنزین

در صورتی که نفوذ آب به درون باک بنزین زود تشخیص داده شود، می توان از صدمه دیدن سیستم سوخت رسانی خودرو جلوگیری کرد. بنابراین باید به علائم و نشانه ها توجه کرده و در نظر داشته باشید که چشم پوشی از همین نشانه های به ظاهر کوچک می تواند سبب بروز مشکلات جدی شود.
علائمی که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم، رایج ترین نشانه های وجود آب در مخزن بنزین ماشین بوده و در صورت مشاهده یک یا چند مورد از این علائم لازم است در اولین فرصت نسبت به تخلیه آب و رفع مشکل اقدام کنید. اگر با سوخت آلوده به رانندگی خود ادامه دهید، موتور و سیستم سوخت خودرو آسیب دیده و هزینه زیادی را برای تعمیر به شما تحمیل می کند.

 

سوخت ناقص و لرزش موتور

اگر سوخت درون باک با آب مخلوط شده باشد، اختلالاتی در فرایند احتراق در موتور ایجاد شده و سوخت ناقص می سوزد. سر و صدایی که از موتور شنیده می شود، بوی غیر عادی و افزایش دود خارج شده از اگزوز از جمله نشانه های ناقص سوختن بنزین و وجود آب در مخزن سوخت است. لرزش خودرو در حالت درجا نیز علامت دیگری است که نشان از وجود آب در باک بنزین دارد.

 

راندمان ضعیف سوخت

از جمله عواملی که موجب کاهش راندمان سوخت می شود، وجود آب در باک بنزین است. اگر اخیرا تعداد دفعات مراجعه شما به پمپ بنزین افزایش یافته و یا مسافتی که با یک باک بنزین طی می کنید نسبت به قبل کمتر شده است، این احتمال وجود دارد که آب وارد مخزن بنزین خودروتان شده باشد.

 

مشکل در استارت زدن

بروز مشکل در استارت زدن یکی دیگر از علائم وجود آب در باک است؛ اگر اتومبیل شما به سختی استارت می خورد یا ریپ می زند و یا حتی پس از تلاش های متوالی روشن نمی شود، این احتمال قوت می یابد.

 

صداهای عجیب موتور

صداهای غیر عادی مانند تق تق یا پینگ که از موتور به گوش می رسد، ممکن است به دلیل آب موجود در باک بنزین باشد. علامت دیگر، شنیده شدن صدای ضربات متناوب از موتور هنگام شتاب گیری خودرو است.

 

روشن شدن چراغ چک

در خودروهای مدرن و امروزی می توان به کمک سیستم عیب یابی داخلی مشکلاتی که در اثر سوخت آلوده به آب ایجاد می شود را تشخیص داد. بروز این گونه ایرادات از طریق روشن شدن چراغ چک موتور یا دیگر چراغ های هشدار داشبورد اطلاع داده می شود.

 

مشاهده قطرات آب روی فیلتر سوخت

اگر بر روی فیلتر سوخت ماشینتان قطرات آب مشاهده کردید، حتما آب به درون باک بنزین نفوذ کرده و سوخت آلوده به آب است.
برای آن که از وجود آب و سایر آلودگی ها در مخزن سوخت خودرو مطلع شوید می توانید از خمیر آب یاب استفاده کنید. کافی است خمیر را روی میله اندازه گیری قرار داده و آن را در باک بنزین فرو کنید. تغییر رنگ دادن خمیر نشانه وجود آب در مخزن است.

 

چگونه آب را از باک بنزین خارج کنیم؟

 

چگونه آب را از باک بنزین خارج کنیم؟

به منظور رفع مشکلاتی که در اثر وجود آب در باک ایجاد شده و جلوگیری از صدمه بیشتر به سیستم سوخت خودرو باید فورا نسبت به تخلیه آب موجود در مخزن اقدام کنید. در ادامه چند نمونه از روش های خارج کردن آب از باک بنزین خودرو را بررسی خواهیم کرد.

 

استفاده از افزودنی‌های سوخت

برخی افزودنی های سوخت موجود در بازار مختص حذف آب از سیستم سوخت هستند. این افزودنی ها با شکستن مولکول های آب، شرایط ترکیب آن ها با سوخت را فراهم کرده تا در زمان فعالیت موتور بسوزند.

 

استفاده از پمپ دستی

چنانچه مقدار آب موجود در باک کم است، می توانید برای تخلیه آن از پمپ دستی استفاده کنید. تنها نکته ای که باید در نظر بگیرید رسیدن شلنگ پمپ به کف باک است؛ چرا که آب از بنزین سنگین تر بوده و طبیعتا پایین تر از آن قرار می گیرد.

 

تخلیه کامل باک بنزین

در صورتی که میزان آب موجود در مخزن سوخت زیاد باشد، توصیه می شود مخزن را به طور کامل تخلیه کنید. برای تخلیه مخزن ابتدا ظرفی را در زیر زهکشی اتومبیل در محل پلاگین تخلیه قرار داده و سپس با برداشتن پلاگین تخلیه راه را برای خروج مخلوط سخت و آب باز کنید.

 

تعویض فیلتر بنزین

اگر از رسیدن آب به فیلتر بنزین مطمئن نیستید، پیشنهاد می شود فیلتر را تعویض کنید. گرفتگی و خرابی فیلتر بنزین مشکلات متعددی را به دنبال داشته و مانع از جریان مناسب سوخت می شود.

پس از تخلیه باک بنزین باید آن را کاملا خشک کنید. بدین منظور می توانید از یک پارچه یا حوله استفاده کنید یا درپوش مخزن را جهت تبخیر رطوبت برای مدتی باز بگذارید.

 

چطور از ورود آب به باک بنزین جلوگیری کنیم؟

رعایت اصول و نکات مهمی که برای حفظ سلامت سیستم سوخت رسانی خودرو وجود دارد، منجر به عملکرد بهینه اتومبیل می شود. در ادامه به بررسی برخی از نکاتی که مانع از ورود آب به باک بنزین می شوند می پردازیم:

• برای سوخت گیری به جایگاه های معتبر و استاندارد مراجعه کنید تا احتمال وجود آب و آلودگی های دیگر در بنزین کاهش یابد.

• به منظور جلوگیری از تشکیل رسوبات و جمع شدن آب درون مخزن سوخت، به طور مرتب از افزودنی های مختص تمیز کردن سیستم سوخت رسانی استفاده کنید.

• تعویض به موقع فیلترهای سوخت نکته دیگری است که با رعایت آن می توانید مانع از گرفتگی لوله ها شوید.

• بررسی منظم سیستم سوخت از لحاظ نشتی، آسیب دیدگی لوله ها و بوهای غیرعادی می تواند به تشخیص زود هنگام مشکلات احتمالی کمک کند.

• توجه داشته باشید که پس از سوخت گیری درپوش باک بنزین به طور کامل بسته شده باشد تا آب و آلودگی های دیگر وارد مخزن نشود.

 

آیا رانندگی با وسیله نقلیه ای که در باکش آب وجود دارد، ایمن است؟

وجود آب در مخزن بنزین می تواند به خاموش شدن موتور حین حرکت و خرابی آن منجر شود. به همین دلیل توصیه نمی شود با این وضعیت رانندگی کنید. رانندگی در چنین شرایطی موجب آسیب دیدن موتور خواهد شد. بنابراین حتما در اولین فرصت نسبت به رفع مشکل اقدام کنید.

 

آیا وجود آب در مخزن بنزین، باعث زنگ‌زدگی باک می‌شود؟

بله؛ نفوذ آب به باک و تجمع آن خوردگی و زنگ زدگی اجزای فلزی سیستم سوخت مانند پمپ و لوله های انتقال بنزین را به دنبال داشته و همچنین منجر به کاهش طول عمر باک می شود.

 

جمع بندی

آب موجود در مخزن سوخت بر عملکرد و طول عمر ماشین اثرات مخربی داشته و عدم توجه و رسیدگی به این مسئله آسیب موتور، هزینه گزاف تعمیرات و خطرات ایمنی را به دنبال دارد. بررسی مداوم سیستم سوخت خودرو سلامت موتور و عملکرد بهینه آن را حفظ کرده و در عیب یابی خودرو و اقدام به موقع جهت رفع مشکل، موثر است. چنانچه برای تعمیر سیستم سوخت به تعویض پمپ بنزین نیاز داشتید می توانید به فروشگاه اینترنتی اچ پی سی مراجعه کرده و پمپ و درجه داخل باک پژو ۴۰۵ جدید، پمپ بنزین پراید انژکتور، پمپ و درجه داخل باک پژو ٢٠۶ و … را خریداری نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 110
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 مهر 1402 | نظرات ()